Дані про погоду у Львові відсилають до Москви

4871 0
Синоптики регулярно збирають дані, які потім перетворюються на прогноз погоди. Це доволі складний шлях – від запуску метеозондів до створення мап.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Зібрані львівськими синоптиками дані про погоду пересилають до Києва, а відтак – до Москви. Про це йдеться у статті Tvoemisto.tv "Дощова столиця України. Міфи і правда про львівську погоду".

Щотри години на метеостанціях Львівщини проводять вимірювання за допомогою спеціальних зондів. Закодовані результати вимірювань із метеостанцій надходять до обласного гідрометеорологічного центру, звідти до Києва, а з нього – до одного з центрів Всесвітньої служби погоди, розташованого в Москві. Звідти у вигляді карт інформація повертається до Києва, потрапляє до прогностичних центрів і до наших ґаджетів.

Головні параметри погоди – температура, атмосферний тиск, напрям і швидкість вітру, а також відносна вологість повітря.

Як зазначають синоптики, останнім  у Львові стало значно менше дощів. Зміна клімату та циркуляції атмосфери призвела до того, що стало набагато тепліше – саме тому ледь не щороку фіксують нові рекорди тепла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!