Де і як львів’яни можуть стежити за рухом громадського транспорту

22001 1
Нині у Львові на сайті міськради функціонує інтерактивна мапа, що дозволяє відстежувати рух громадського транспорту. Сервіс допомагає вирахувати час, за який маршрутка чи трамвай прибуде на потрібну зупинку та побачити, скільки загалом машин вийшло на рейс. Наразі у місті працюють над створенням мобільного додатку із такими ж функціями. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.
фото: ru.tsn.ua, uk.wikipedia.org, city-adm.lviv.ua

фото: ru.tsn.ua, uk.wikipedia.org, city-adm.lviv.ua

«Наразі диспетчер ЛКП «Львівавтодор» має контакт із усіма 5-ма перевізниками Львова, державними і приватними. Він відслідковує за допомого спеціально обладнаного пульта, як курсує транспорт, які є затримки на маршрутах, чи є поломки, чи оперативно на них реагують, тощо. Диспетчер ЛКП не має зв’язку усіма водіями, він спілкується із диспетчерами кожного із 5-ти перевізників.

На фото: пульт диспетчера

За результатами моніторингу диспетчер «Львівавтодор» пише звіти, які надсилає перевізникам. Вони повинні на ці звіти реагувати та удосконалюватись», – розповів провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.

Читайте також: У Львові за маршрутом трамваю на Сихів планують встановити «розумні» світлофори

Переглянути інтерактивну мапу, на якій відображується рух громадського транспорту у Львові може кожен мешканець або ж гість міста. Для того, щоб слідкувати за рухом транспорту достатньо зайти на сайт ЛМР, у головному меню вибрати кнопку «Львів’янину», тоді знову «Львів’янину», наступною треба натиснути кнопку «Транспорт» і обрати «Електротранспорт» чи «Автобуси і маршрутки». Тоді треба обрати потрібний маршрут і можна слідкувати за рухом транспорту.

Нагадаємо, узимку Tvoemisto.tv проводило експеримент, щоб перевірити скільки реально машин виходять на маршрути і наскільки ця цифра близька до задекларованої.

Розмовляла Наталія Середюк

 


Читайте також:
19 Жовтня, 2015 13:34
Петро А смислу з тієї опції?
Скористатися цією послугою через мобільний телефон неможна,а додаток розро[***] ще через рік.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!