Де у Львові будуватимуть житло в наступні роки. Огляд районів, карта

20724 2
Tvoemisto.tv разом з порталом «Енциклопедія новобудов» підготували онлайн-мапу територій, які розглядають як перспективні для будівництва нових житлових кварталів у наступні роки.
ілюстративне фото: zabudovnyk.com.ua

ілюстративне фото: zabudovnyk.com.ua

Аналіз наявної інформації свідчить про те, що замість ущільнення існуючої житлової забудови Львів буде розширюватися, а житлові комплекси проектуватимуть як повноцінні мікрорайони на нових ділянках або ж на ділянках колишніх промислових зон.

Сихівський район

Найбільше будують поруч з «Ареною Львів» – зараз тут споруджують 5 великих житлових комплексів. У планах на майбутнє – побудова ще кількох нових ЖК та комерційних об’єктів. І приватні забудовники, і місто проводять дослідження аналогічних забудов біля спортивних комплексів за кордоном та вивчають можливий інтерес для інвесторів.

Також у перспективі розглядається розбудова мікрорайону до меж с. Зубри (з продовженням вул. Вернадського до просп. Червоної Калини).

Ще один перспективний район для житлового будівництва – Пирогівка (ділянка між вулицями Зеленою та Пасічною) та кінець вулиці Зеленої. Зараз тут споруджують 5 житлових комплексів, наймасштабніший з яких займатиме приблизно 14 га.

Ділянка, яку розглядали як найперспективнішу для нових житлових комплексів, – територія ЛАЗу. Щоправда, вона одночасно і одна з найсуперечливіших. Причин для цього, як мінімум, дві.

Територія ЛАЗу залишилась практично останнім найбільшим знаковим промисловим районом. Навіть забудова Полярону – Угорська-Луганська – не викликала стільки дискусій, адже завод фактично припинив свою роботу ще на початку 2000-их, і пам’яті про виробництво майже не залишилось. Натомість ЛАЗ, на якому виготовляли автобуси, якими щодня користуються львів’яни, викликає в мешканців стійку асоціацію, що в них можуть забрати щось важливе.

Друга причина пов’язана з боргом міста перед ЛАЗом і російськими підприємцями за отримані автобуси. Одна з останніх пропозицій вирішити цю ситуацію полягає в намірі викупити чи повернути територію у власність міста, що відкладе плани будівництва до з’ясування остаточної долі цієї території.

Франківський район

У Франківському районі розглядають можливість нового житлового будівництва у районі вулиць Кульпарківська-Трускавецька-Стрийська.

Залізничний район

Перспективними вважаються території земель, які межують з Білогорщею. Щоправда, освоєння ділянок було призупинено на момент ухвалення рішення міської ради про встановлення тимчасових пунктів збору та сортування сміття в період сміттєвої кризи. Станом на сьогодні кілька інвесторів знову вивчають можливість будівництва на цих територіях.

Також розглядається як потенційне будівництво в межах вулиці Роксолани.

Шевченківський район

Осучаснення та покращення транспортного сполучення може стати початком для активнішого будівництва в мікрорайонах Рясне-1 та Рясне-2. При цьому в цих районах вже є внутрішній попит на нове житло, адже сім’ї, які хочуть придбати квартир для себе чи своїх дітей, за звичкою шукають новобудови поруч.

Також перспективним вважають подальшу розбудова мікрорайону в межах вулиць Варшавська-Під Голоском-Малоголосківська, де останні роки активно споруджували нові житлові комплекси, та мікрорайон вулиць Щурата-Леннона-Миколайчука.

Личаківський район

Найбільша увага в районі зосереджена на вивченні ділянок в межах вулиці Тракту Глинянського, де зараз будується кілька житлових комплексів і котеджні містечка, а також територія у напрямку міста Винники.

Якщо ж Вас цікавить не перспективні плани, а те, що будується вже сьогодні, повну базу пропозицій можна переглянути на сайті «Енциклопедія новобудов».

*Позначки на карті наведені для унаочнення згадуваних територій і не є чіткими межами планованих будівництв

Партнерська публікація

 


Читайте також:
21 Березня, 2018 00:10
Антикацап Вітька, твою убогу каца[***]ську думку ніхто не питає. Та, власне у тупорилої маскальні її і бути не може. Кацапи йдуть на йух, смоктати своєму боху [***]лові
17 Лютого, 2018 17:14
Витя Это будет решать Польша.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!