Де у Львові можна купити квартиру за 14 тисяч доларів

38771 0
В процесі купівлі житла ціна на нього може вирости — розповідаємо, на що звернути увагу.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

До видання Tvoemisto.tv надійшло питання: чи можна купити у Львові квартиру в новобудові за 14 000 доларів? Коротка відповідь: так, це можливо. Ми оглянули ринок львівської нерухомості і знайшли півтора десятка квартир, що коштують від 14 000 до 20 000 доларів. Також ми врахували й інші нюанси при виборі квартири, за партнерства одного з найбільших сайтів нерухомості «Енциклопедія Новобудов».

Чому однакові, на перший погляд, квартири різняться в ціні

До цього огляду квартир ми розширили ціновий коридор і включили житло вартістю від 14 000 до 20 000 доларів, оскільки різні помешкання можуть мати різну ступінь готовності та наповнення. До прикладу, на ринку може бути дві квартири — одна за $15 000 з передбаченим індивідуальним опаленням, але без встановлення котла, розведення труб та батарей, а інша вже з котлом за $16 000. Їх можна вважати умовно рівними, адже новому власнику все одно доведеться встановлювати це опалення. Різниця може стосуватися наявності (чи відсутності) проведення в квартирі комунікацій, лічильників, якості стяжки чи штукатурки тощо.

Читайте також: Що входить у вартість квадратного метра

Обираючи собі нову квартиру, хтось може розраховувати на $14 000, але при цьому розглядає помешкання вартістю в 15, 16 і так далі тисяч доларів. Своєрідним бар'єром в такій ціновій ніші є приблизно 20 000 доларів. Як показує практика, досить часто людина, яка спочатку розраховує на меншу суму, в процесі вибору схиляється до дорожчого варіанту — через більшу площу, планування, краще місце розташування будинку чи інший поверх. Навіть балкон чи лоджія інколи можуть стати вирішальним фактором схилитися до купівлі квартири на 10-20% дорожчої від запланованої вартості. Тим паче, що така купівля рідко розрахована менше як на 5-10 років.

Долари чи гривні?

Розрахунки згідно законодавства мають відбуватися в гривні. Сам синонім долара — «у. о», умовна одиниця — виник свого часу як спосіб обійти вимогу називати ціни в національній валюті. Тим не менше для тих, хто відкладає чи позичає кошти на купівлю квартири в доларах, так зручніше оперувати, підбиваючи свої можливі витрати і не прив'язуватися до курсу. Частина забудовників (чи їхні офіси з продажів) називають ціни за свої квартири в доларах, частина чітко слідує закону і називає ціни в гривнях.

Додаткові витрати в процесі та після купівлі квартири

Квартира у новобудові може обійтись й дорожче суми, яку забудовник називає спочатку — це залежать від «комплектації квартири», яку треба уточняти перед заключенням угоди. Крім цього варто уточнювати:

  • Можливість зміни ціни та умови цієї зміни в процесі будівництва, адже це може вплинути на кінцеву вартість після здачі будинку;
  • Витрати на оформлення документів, які можуть не входити у ціну. Доречно зауважити, що протягом останнього часу умови оформлення права власності законодавчо кілька разів змінювалися, тому тут не все залежить від забудовника, проте уточнити це питання точно зайвим не буде;
  • Комісії банку при зарахуванні коштів – адже банк братиме комісію з покупця. Зазвичай це не складає великих сум, проте від несподіванок варто застрахуватися та й врешті така консультація допоможе точніше спланувати витрати;
  • Витрати на ремонт квартири.

 

Останні витрати — найсуттєвіші. Ціна за квартиру переважно враховує «нульовий цикл» — тобто підлогу, сантехніку, кухню, стелю та побілку покупець робитиме за свій кошт. Дехто воліє це робити самостійно, але останнім часом популярним є замовлення комплексного ремонту в спеціалізованих компаній. Переваги — проект ремонту можна робити і узгоджувати заздалегідь, відповідно скласти план, кошторис та термін ремонту. Це допоможе уявити кінцеву суму, в яку обійдеться кінцевий варіант готової для проживання квартири. Досвід спеціалізованих компаній дозволяє їм робити це швидко, і, за необхідності, безпосередньо спілкуватися з проектантами будинку, щоб врахувати можливі особливості; час, коли можна приступити до ремонту; рекомендації з підбору матеріалів, ґрунтуючись на постійній співпраці з виробниками та продавцями будівельних, оздоблювальних матеріалів та навіть меблів і предметів декору. Необхідні об'єми робіт визначає замовник.

Пропозиції квартир в новобудовах Львова вартістю від 14 000 до 20 000 $

Від 442 тис грн, 40 м² —  ЕКО-ДІМ на Тракті

від 535 000 грн, 36 м² —  ЖК Обрій

від 470 тис. грн, 37,55 м² —  ЖК Щасливий (Тракт Глинянський)

від 544 тис. грн, 37,69 м² —  ЖК Пасічний

від 468 тис. грн, 42 м² — ЖК Royal Park (Дубляни, поруч Аграрного Універистету)

від 287 тис. грн, 31.75 м² —  ЖК Rubicon City (Винники, вул.Кільцева)

від 387 тис. грн, 38 м² —  ЖК Первоцвіт  Львів, вул.Горішня

від 547 тис. грн, 34,4 м² —  ЖК Леополь Таун  Стрийська

від 446 тис. грн, 37 м² — Новий Львів  вул. Угорська, 14

від 448 тис. грн, 43 м² —  ЖК Ваніль  Винники

від 476 тис. грн,  41.4м² —  ЖК Південний  Сокільники

від 493 тис. грн 42 м² —  ЖК Сонячний майдан, Солонка

від 449 тис. грн, 40,78 м² —  ЖК Рідний Дім Винники

від 491 тис. грн, 42,2 м² —  ЖК Grand Village, Сокільники

від 451 тис. грн, 45,12 м² — ЖК М’ята Авеню (Винники)

від 10 тис. грн на 1 м²  —  Затишний Дім (Винники)
 
Зібрана інформація є відкритою і не є публічною офертою. Враховуючи те, що квартири із малою площею та цінами початку будівництва є одними з найбільш затребуваних на ринку, наявність конкретних квартир завжди можна уточнити в компаніях-забудовників.
 
За словами співзасновника та керівника одного з найбільших сайтів нерухомості «Енциклопедія Новобудов» Дениса Шульги, житлові комплекси та їхні квартири, що увійшли до цього огляду, різняться між собою як місцем розташування, так і наповненням. Тож клієнтам важливо перед купівлею одразу з'ясовувати, яке саме житло пропонує забудовник
 

«1-кімнатні квартири нижнього цінового сегменту завжди користувалися попитом в клієнтів. Цього року житлове будівництво у Львові, до того ж, має тенденцію до освоєння земельних ділянок на околицях міста. Якщо врахувати, що на початку будівництва забудовники завжди пропонують нижчу ціну, то все це разом дозволяє отримати достатньо привабливу загальну ціну на квартири. Частина об’єктів, які мали подібні пропозиції, в огляді ми не використовували, адже станом на сьогодні квартири цієї цінової категорії розпродані. До огляду ми включали об’єкти, де в пропозиціях є хоча б одна вільна квартира», — говорить Денис Шульга..

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!