Де у Львові можна пройти курси швидкої медичної допомоги та навчитися стріляти

33159 0
У зв’язку з напруженою ситуацією в країні чимало львів'ян почали цікавитися, де у нашому місті можна навчитися надавати першу медичну допомогу та як правильно поводитися зі зброєю. Tvoemisto.tv дізналося скільки триває навчальний курс надання першої медичної допомоги та у скільки обійдеться навчання стрільбі.

Курси швидкої медичної допомоги львів’яни можуть пройти у Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України. Як повідомила tvoemisto.tv координатор навчального процесу обласної організації Товариства Червоного Хреста Надія Добренька, навчання проводять у двох класах першої медичної допомоги на вул. Широкій та вул. Богдана Лепкого.

На вул. Широкій заняття проводять по вівторках і по четвергах з 11:00 до 14:00. Кожен охочий може прийти і послухати, як надати першу медичну допомогу. За це просять внести благодійний внесок на будь-яку суму.

На вул. Лепкого проводять поглиблений курс медичної допомоги - 5 занять по 2,5 год. Охочі пройти його мають попередньо записатися по телефону, після чого формують групи і складають графік навчання. За це також просять зробити пожертву на розвиток Товариства.

За словами Надії Добренької, оптимальний курс навчання – це 12 годин. Після його закінчення видають сертифікат.  

«Ми видаємо сертифікат Міжнародного комітету Червоного хреста, який діє на території Європи по закінченні 12 годинної програми. За це просимо благодійні внески, щоб хоча би купити манекени, оплатити комунальні послуги».

Як зазначила координатор навчальної програми, для поглибленого вивчення є також курси, які тривають 24 і 36 год. Групи формують по 14-16 людей.

«Зараз укомплековано дві групи, якщо люди, які записалися, підтвердять, що вони будуть ходити, почнемо навчання. Більше ніж 14-16 людей у групу не набираємо. Ми не готуємо для війни, але всі знаття, які ми даємо, будуть корисними», - додала Надія Добренька.

Записатися на курси медичної допомоги можна за номером: (032) 255 08 78.

Навчитися стріляти львів’яни можуть у Львівському стрілецькому клубі на вул. Промисловій, 53. Ціна одного заняття з інструктором  - 100 гривень. Тут можна постріляти із травматичної, малокаліберної та мисливської зброї, повідомили tvoemisto.tv у стрілецькому клубі.

Однак, для того, щоб навчитися користуватися зброєю, для кожного підбирають індивідуальну програму вже на місці. Клуб працює з 10:00 до 20:00. При собі необхідно мати паспорт. Контактний телефон(032) 252 00 80.

Фото: bsmu.edu.uatargets.su


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!