Де у Львові побачити Святого Миколая? Локації

13141 0
Вже незабаром маленькі та й дорослі українці відзначатимуть День Святого Миколая. Пропонуємо вам локації, де у Львові можна буде зустрітись із Чудотворцем і попросити у нього найсокровеннішого.
фото: kiev.segodnya.ua, reikartz.com, tsn.ua, life.pravda.com.ua

фото: kiev.segodnya.ua, reikartz.com, tsn.ua, life.pravda.com.ua

Резиденція Святого Миколая

У п’ятницю, 4 грудня, у Львові вже вдруге відкриватиме свої двері Резиденція Святого Миколая. Казковий будинок розташується на вулиці Старознесенській, 70. Також організатори планують в цей день відкрити та освятити капличку в честь Чудотворця, де кожен охочий зможе помолитись та поставити свічку.

«На відкриття будуть запрошені діти-сироти, діти із малозабезпечених сімей та діти загиблих учасників АТО. Кожна дитина матиме можливість особисто зустрітись зі Святим Миколаєм, написати листа, загадати бажання, отримати солодкий подарунок та значок на пам`ять.

Під час офіційного відкриття на діточок чекатиме святкова ялинка, написання листів Святому Миколаю, камінь бажань, ярмарок, за сприятливої погоди – катання на санчатах з льодової гірки, а на завершення – великий святковий концерт.

У казковій резиденції кожен зможе особисто зустрітись із Чудотворцем, отримати солодкий подарунок, випити в дружньому колі ельфів какао з солодощами та зробити незабутнє фото на згадку.

Проект є здебільшого соціальним, адже приймає дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, сиріт, дітей-переселенців, а також дітей загиблих учасників АТО.

Лише минулого року було прийнято близько 2000 осіб, з них понад 300 на соціальних засадах. У цьому році сподіваємося подарувати казку ще більшій кількості відвідувачів.

Святий Миколай обіцяє здійснити мрії усіх дітлахів, які завітають до його резиденції, покласти їм особисто подарунки під подушки в ніч на 19 грудня та подарувати радість і святковий настрій маленьким гостям», – зазначають організатори.

Чудотворець чекає на дітей та дорослих у своїй львівській Резиденції з 5 до 21 грудня 2015 року за адресою: м. Львів вул. Старознесенська, 70. Вартість візиту до резиденції Чудотворця за одну особу 100 грн.

Телефон для довідок: +38 093 197 01 01. Бронювання квитків за тел.: +38 096 144 35 35.

 

Хатинка Святого Миколая у «Шевченківському гаю»

Із 18 до 19 грудня Музей народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) запрошує маленьких львів’ян та гостей міста на театралізовану казкову екскурсію «Святий Миколай у гаю».

«Святий Миколай до своїх іменин облаштував хатинку у Шевченківському гаю, де разом із янголятами готується до зустрічі зі своїми маленькими друзями. Усі чемні дітки, відвідавши театралізовану екскурсію, зустрінуться із Святим Миколаєм та отримають яскраві враження та подарунки», – зазначають у Шевченківському гаю.

На вході до Музею зустрічатиме веселий Гайовичок, який поведе казковим маршрутом. У хаті музичних інструментів – музикант-чарівник, покаже давні інструменти, навчить акомпонувати пісню «Ой хто, хто Миколая любить» .

У водяному млині – розкажуть історію борошна та хліба, зігрієтеся біля вогнища, посмакуєте трав’яним чаєм із кренделиками. У карпатській церкві відвідувачі зможуть передати свої прохання Святому Миколаю.

У школі, в якій навчалися прадідусі та прабабусі, гості зустрінуться з ангеликом, який, не зважаючи на витівки вередливого чортика Антипка, розкаже про дитинство Миколая.

І найголовніший пункт маршруту – Хатинка Святого Миколая. Саме тут відбудеться зустріч із Св. Миколаєм, який роздасть подарунки чемним діткам.

Екскурсія розрахована на вікову категорію 6- 9 років.

Обов’язкова он-лайн реєстрація за посиланням.

Час екскурсій – 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 год. Тривалість – 2 год. Групи кількістю 20-25 осіб.

Вартість групового квитка – 80 грн на дитину. У вартість входить безкоштовний супровід групи дорослими у кількості 6 осіб. Вартість індивідуального квитка – 90 грн. У вартість входить безкоштовний супровід одної дитини одним дорослим.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!