Де українцям найлегше отримати візу: перелік країн

4439 0
Польща несподівано увійшла до списку держав із «суперечливою» візовою практикою.
viza.vn.ua

viza.vn.ua

Громадська організація «Європа без бар'єрів» оприлюднила рейтинг консульств та візових центрів 18 країн Шенгенської угоди, які представлені в Україні, на основі опитування українців-заявників.

Згідно з ним, до трійки лідерів-країн, консульства яких мають дружню візову практику щодо громадян України, потрапили Естонія, Литва та Угорщина.

Читайте також: Україна спростили візовий режим для 27 країн

Водночас візова практика Австрії, Бельгії, Латвії, Словаччини та Швеції названа «нейтральною».

Найбільше країн увійшло до списку держав із «суперечливою» практикою: Польща, Німеччина, Греція, Португалія, Іспанія, Нідерланди, Франція, Італія, Чехія.

Читайте також: Чому вам можуть анулювати шенгенську візу у Польщі?

Цікаво, що Польща видає найбільше віз громадянам України і тривалий час була серед лідерів рейтингу. Однак зараз вона потрапила до негативного переліку. Чехія виявилася найгіршою в рейтингу, хоча неодноразово заявляла, що готова лібералізувати візовий режим.

Цього року жодна країна не опинилася у групі держав з «проблемною візовою практикою», хоча в попередні роки така група існувала.

Джерело: ТСН.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!