День Музею у Львові. Що відвідати?

3857 0
Із 15 по 17 травня Львів стане справжнім культурним осередком: музеї відкриють свої двері для багатьох відвідувачів, пропонуючи їм пізнавальні лекції, творчі майстерні, концерти, а також театралізовані дійства. Tvoemisto.tv пропонує перелік музеїв, які приготували цікаві заходи у рамках святкування.

Львівський музей історії релігії

У неділю, 17 травня, о 14:30 тут проведуть інтерактивну екскурсію «Листи у майбутнє», а о 18:30 відбудуться художні читання «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син» за листами, творами та спогадами графині Софії з Фредрів Шептицької та її сина. Також у музеї відбудуться майстер-класи, пізнавальний музейний квест, концерти органної музики «Романтика і сучасність».

Адреса: пл. Музейна, 1.

Національний  музей у Львові імені Андрея Шептицького

У неділю,17 травня, у день авангардної культури відбудуться цікаві заходи: майстер-класи «Супрематичний пейзаж» та «Абстрактна композиція». Також відвідувачам запропонують музично-театралізовану імпрезу «Авангардна сценографія». Звучатиме музика львівських композиторі-модерністів та авангардистів у виконанні Ансамблю нової музики «ConstantY».

Адреса: вулиця М.Драгоманова, 42.

«Таємна аптека»

Вже традиційно, з нагоди Міжнародного дня музеїв, інтерактивний музей «Таємна аптека», що на площі Соборній,1, відкриває двері усім охочим. У неділю, 17 травня, та понеділок, 18 травня, перші 2 екскурсії безкоштовні.

Адреса: вулиця Сербська.

Державний природознавчий музей НАН України

Музей запрошує всіх львів’ян та гостей міста відсвяткувати разом Міжнародний день музеїв і Європейську ніч музеїв. Насичена майстер-класами та лекціями програма чекає на гостей міста 16 і 17 травня.

Адреса: вулиця Театральна, 18.

Музей Леопольда Левицького

У понеділок, 18 травня, музей запрошує безкоштовно оглянути експозицію музею та прослухати екскурсію. Всі охочі цього дня зможуть скористатися послугами «Музейної пошти», надіславши друзям чи знайомим листівку, зробити фото біля улюбленого експоната та залишити свої побажання щодо майбутньої роботи музею Леопольда Левицького.

Адреса: вулиця Устияновича, 10.

Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького»

У понеділок, 18 травня, о 18:00 розпочнеться програма «Ночі музеїв», яка дозволить не тільки безкоштовно відвідати у вечірній час знакове для колективної пам’яті українців місце, яким є унікальний музей у колишній слідчій в’язниці НКВД і гестапо, а й зустрітися із відомими кінорежисерами, співаками, письменниками та громадськими діячами. Під час «Ночі музеїв» можна стати слухачами концертів патріотичної пісні, свідками історичних реконструкції учасників Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», власноруч виготовити листівки чи маки пам’яті, переглянути як художні, так і документальні виставки й кінофільми.

Адреса: вул. Степана Бандери, 1.

Довідково: Міжнародний День музеїв щорічно відзначається 18 травня. Заснований Міжнародною Радою музеїв (ICOM) в 1977 році з метою підвищення інформованості людей про роль музеїв у розвитку суспільства. З цього часу інтерес до проведення Міжнародного Дня музеїв не згасає.     

У 2015 році темою Міжнародного Дня музеїв оголошено "Музеї задля сформованого суспільства". Основна мета усіх акцій – показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!