День Об’єднавчого Собору православних церков пропонують зробити вихідним

2224 0
Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

15 грудня в Україні пропонують зробити державним вихідним на честь дня Об’єднавчого Собору православних церков. Відповідний законопроект №9407 до Верховної Ради подав позафракційний депутат Сергій Міщенко.

Зокрема, цей день пропонують визнати Днем духовної єдності. За словами авторів законопроекту, відзначення Дня духовної єдності «зменшить вплив іноземної пропаганди та сприяє національному єднанню, забезпеченню духовної та національної безпеки України».

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля майбутньої Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-літній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Томос для УПЦ мають вручити 6 січня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!