Серед тих, хто робив подання на скасування е-декларування, є нардеп із Львівщини

13343 0
У списку переважно депутати від Опозиційної платформи «За життя» - Медведчук, Королевська, Рабінович.
Фото:ukrop.party

Фото:ukrop.party

У списку 47-ми народних депутатів України, які внесли у Конституційний суд подання, на підставі якого скасували е-декларування, є депутат зі Львівщини – представник групи «За майбутнє» Тарас Батенко.

Читайте також: Через рішення КСУ Європейський союз може призупинити безвіз для України

У списку народних депутатів, котрі внесли у КС відповідне подання переважно члени фракції ОПЗЖ Бойко, Рабінович, Шуфрич, Суркіс, Королевська, Медведчук, а також Тарас Батенко, львів’янин, співголова депутатської групи «За майбутнє» у Верховній Раді України. Член Комітету з питань бюджету.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання як самовисуванець та член партії «УКРОП» за 123 округом (Львівська область). Він отримав найбільше голосів виборців округу – понад 45,05 %. Це був найкращий результат у Львівській області серед депутатів-мажоритарників. 

Був також народним депутатом 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії «Блок Петра Порошенка» за виборчим округом №123 (Львівська область). Голова підкомітету з питань нафтової, нафтотранспортної галузі та нафтопродуктозабезпечення Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, інформує громадський рух «Чесно».

З 2009–2014 рік Тарас Батенко був директором «Магістральних нафтопроводів «Дружба» ПАТ «Укртранснафта».

Читайте також: Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів

Нагадаємо, 27 жовтня Велика палата Конституційного Суду України ухвалила рішення у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень законів України «Про запобігання корупції», «Про Національне антикорупційне бюро України», та інших.

На підставі рішення КС НАЗК закрило реєстр електронних декларацій. Це рішення скасовує всі механізми запобігання корупції, які були вибудувані за роки незалежності. Реєстр не працюватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію. Також рішення Конституційного суду фактично заблокувало визначення переможців місцевих виборів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!