Депутати дозволили знести будинок у центрі Львова

17299 0
На місці аварійного будинку на вулиці Поповича, 6 планують збудувати 5-поверховий житловий будинок.
Візуалізація ДПТ

Візуалізація ДПТ

Сьогодні депутати Львівської міської ради на сесії затвердили детальний план території у районі вул. Мартовича –Григоровича – Дудаєва. Він передбачає будівництво 5-поверхівки на вулиці Поповича,6. Існуючий будинок пропонують знести.

Читайте також: Депутати не проголосували за збереження вілли Стеткевича на Замарстинівській

У протоколі містобудівної ради йдеться, що будинок на вулиці Поповича,6, що поблизу проспекту Тараса Шевченка пропонують знести. Двоповерховий будинок XIX ст. не є пам’яткою архітектури, утім розташований в історичному ареалі, нині він аварійний, людей звідти відселили.

На його місці ОСББ «Грушевський» має намір звести п’ятиповерховий будинок. Проєкту майбутнього будівництва ще немає, однак, за даними ДПТ, тут зможе проживати 40 людей, передбачений також підземний паркінг.

У вересні 2020 року депутати Львівської міської ради вже один раз затвердили цей детальний план території, однак міський голова Андрій Садовий наклав вето на цю ухвалу і депутати не змогли його подолати.

До 2018 року серед засновників ОСББ «Грушевський» був теперішній депутат Львівської міської ради від Європейської солідарності Назарій Бербека та його бізнес-партнер Тарас Дідик.

Утім Назарій Бербека сьогодні на засіданні заявив, що не має конфлікту інтересів стосовно цього питання, бо майно, яке є у рамках цього детального плану, колись належало йому, але він продав його ще у 2018 році.

Засновниками ОСББ є четверо осіб, серед яких 80-річна Степанія Марчак, мати Ігоря Марчака. Він був директором «Львівтеплоенерго» та головою правління «Львівгазу». Серед засновників також родина Лілія Князевич, Микола Князевич та Георгій Пушинський. Микола Князевич є головним державним інспектором Державної митної служби України. 

Читайте також: Львів поділять на 28 підрайонів. Що це означає та як вплине на забудову міста

Нагадаємо, ще з 1 січня минулого року всю проєктну документацію на нове будівництво в історичних місцях мали розробляти відповідно до історико-архітектурних опорних планів. Львів свій план мав отримати на початку 2020-го. Тоді керівниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповідала, що Львів поділять на 28 комплексних охоронних зон, а забудови – на кілька категорій: цінну, дисонуючу, компенсаційну та малоцінну. Але план досі перебуває на повторному погодженні в області і ще навіть не дійшов до Мінкульту. 

Вікторія Савіцька

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!