Львівські депутати хочуть зробити християнську етику обов'язковим предметом у школах

5709 2
Відповідне звернення до міністерства освіти і науки вони підтримали під час пленарного засідання 19 квітня.
ілюстративне фото: ternopoliany.te.ua

ілюстративне фото: ternopoliany.te.ua

Депутати ЛМР підтримали звернення предстаника фракції ВО «Свобода» Тараса Гупала до міністерства освіти і науки з проханням зробити християнську етику обов'язковим предметом обов'язковим предметом у навчальних закладах. За нього проголосували 36 депутатів із 64.

Зокрема, у зверненні вони просять «для подолання духовного вакууму»:

  • запровадити у всіх навчальних закладах як обов’язковий предмет християнську етику, яка сьогодні вивчається факультативно;
  • формувати християнський світогляд при викладанні всіх християнських дисциплін, особливо природничого спрямування;
  • відновити обов’язкове викладання предмету «Релігієзнавство»;
  • запровадити у всіх навчальних закладах усіх рівнів акредитації спецкурси: «Християнська філософія», «Християнська психологія та педагогіка», «Християнська соціологія».

У тексті звернення також зазначено, що впровадження християнської етики як обов’язкового предмету стосується усіх навчальних закладів. Прес-секретарка Львівської міської організації ВО «Свобода» Анна-Марія Задерецька уточнила у коментарі Zaxid.net, що мова йде лише про школи.

Раніше аналогічне звернення ВО «Свобода» висувала на засіданні Львівської облради, проте депутати його не підтримали.


Читайте також:
21 Квітня, 2018 06:30
ПанзіЛьвова Популізм перед виборами. І звісно це не згідно Конституції, де закріплено, що церква відділенп від держави і школи, а тут намагаються надати перевагу християнському віровченню. П.С. Аби ті депутати так чесно і совісно декларували свої статки, як ся ревно хрестять напоказ.
20 Квітня, 2018 13:31
Світлана А це конституційно?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!