Депутати ЛМР підтримали петицію про заборону неправильної обрізки дерев

2312 0
Вона менш ніж за добу зібрала необхідні пів тисячі голосів.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

Депутати ЛМР підтримали петицію про заборону неправильної обрізки дерев у Львові. Це рішення прийняли на пленарному засіданні ЛМР сьогодні, 6 червня.

Читайте також: Було дерево, став пень. Обрізання дерев у Львові в запитаннях і відповідях. Фото

Раніше у Львові заборонили будь-яку обрізку дерев до затвердження єдиних правил, погоджених із активістами, які ініціювали петицію. Вона менш ніж за добу зібрала необхідні пів тисячі голосів.

Серед пропозицій ініціаторів петиції:

  • Розробити локальний нормативний документ щодо порядку закупівлі послуг з обрізки, контролю якості наданих послуг та відповідальності замовника і виконавця за порушення.
  • Провести навчання і сертифікувати арбористів для проведення санітарної обрізки дерев і допускати лише навчених людей до обрізки.
  • Створити систему збору і переробки осіннього листя, зручну та вигідну насамперед для тих, хто листя збирає.
  • Налагодити комунікацію ЛМР з мешканцями з питань озеленення: інформувати про плани щодо обрізок, пропагувати цінність міського озеленення та правильні підходи до утримання.
  • Розробити і затвердити програму догляду і спостереження дерев, топінг на яких вже проведено.
  • Провести відкритий і публічний конкурс на посаду керівника відділу екології. Кандидати мають публічно представити власне бачення розвитку озеленення та охорони довкілля в місті.

Читайте також: Різати не можна пересадити. Хто у Львові може зрізати дерева

Згодом у міськраді мають створити робочу групу, залучивши активістів та міжнародних організацій, яка б напрацювала єдині правила. Міський голова також запропонував створити у міськраді посаду ландшафтного архітектора, а щодо всіх випадків неякісної обрізки дерев провести розслідування. Для керівників ЛКП мають провести презентацію з рекомендаціями щодо обрізки.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!