Дітей-сиріт на Львівщині хочуть вберегти від коронавірусу

3268 0
Через карантин ситуація із захистом дітей загострилася.
Фото: БФ «Молодість»

Фото: БФ «Молодість»

В області хочуть напрацювати механізм захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від коронавірусної інфекції. Відповідне  рішення ухвалив сьогодні штаб з ліквідації надзвичайної ситуації в ОДА.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Як розповів на брифінгу заступник керівника адміністрації Іван Собко, відділи соцзахисту мають напрацювати механізми допомоги дітям-сиротам та обмежити гуртування дітей у грипах більше 10-ти осіб.

«Ми ухвалили рішення щодо посилення заходів безпеки та захисту дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування. В умовах дестабілізації ситуації в Україні є багато питань особливої уваги до тих діток. Відділи соцзахисту і відділи у справах дітей на територіях мають чітко відпрацювати механізми допомоги дітям-сиротам, а також сприяли тому, щоби діти не гуртувались у більше як 10 осіб у групи. Бо діти можуть бути заражені і передавати вірус. Такі факти в Україні, на жаль, вже є», – розповів Іван Собко.

Читайте також: «Оселя» біля Львова, яка допомагає бідним, лишилася без засобів існування. Як допомогти 

Водночас начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис наголосив, що через вимушену самоізоляцію підвищується ризик неналежного виконання батьками своїх обов’язків та жорстокого поводження із неповнолітніми.

Тому важливо напрацювати в області дії та комунікацію в умовах карантину під час відвідування дітей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!