Дівчина з інвалідністю підкорила гору Парашку

2553 0
Львів’янка на спеціальному візку піднялася у гори.

Дівчина з інвалідністю, вихованка навчально-реабілітаційного центру «Джерело», Христина на спеціальному візку жульєтці піднялася на гору Парашку (1268,5 м). Про це повідомляють волонтери ГО «On 3 wheels – Фонд здійснення мрій», які і допомогли дівчині.

«Попри усі складнощі, які зазвичай бувають при сходженні, подорож була надзвичайно веселою та позитивною. Усіх нас об’єднувала і підтримувала чудова Христина. Вона почула про подорожі в гори на жульєтці від своїх друзів, які є теж вихованцями "Джерела", і від того часу мріяла потрапити в Карпати, відчути цю неймовірну атмосферу гірського походу», – розповів координатор проекту Сашко Луцик.  

Читайте також: Місто бар’єрів. Як почувається у Львові людина на візку

Участь у поході взяло 15 волонтерів. Восьмеро хлопців, розділившись на групи, почергово вели жульєтку з Христиною під гору. Під час складніших підйомів несли її гуртом. За словами організаторів, наступне сходження планується 23 червня. Активісти піднімуться на гору Гостра, що неподалік гори Пікуй. Загалом заплановано до жовтня здійснити 12 походів.

Зазначимо, що люди з інвалідністю мають змогу підкорювати гірські вершини за допомогою спеціального французького возика La Joelette (жульєтка). Торік команда On3wheels здійснила також 12 походів для людей з інвалідністю у різні точки українських Карпат за допомогою жульєтки, зокрема підкорила Говерлу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!