Для чого львівські посадовці літали в Китай і що звідти привезли

2155 0
Із міського бюджету на це витратили 262 тисячі гривень.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Із 13 по 19 жовтня делегація Львівської міськради перебувала у місті Ченду, що в провінції Сичуань, КНР. Там вона взяла участь у «Першому Сичуанському форумі співпраці та розвитку міжнародних міст-побратимів в межах одного поясу та одного шляху».

Читайте також: У китайському місті Ченду встановили скульптури львівського скульптора Володимира Цісарика. Фото

Як повідомили Tvoemisto.tv у відповідь на інформаційний запит ЛМР, офіційно до делегації ввійшли міський голова Андрій Садовий, його заступник із питань розвитку Андрій Москаленко, позаштатний радник Остап Процик, радник міського голови Сергій Кіраль, керівник управління інвестицій та проєктів ЛМР Роман Старецький та депутат ЛМР Валерій Веремчук.

Запрошення для участі у форумі надійшло від очільника провінції Сичуань Іль Лі. На квитки делегації з міського бюджету витратили 262,2 тис. грн. Проживання, харчування, локальний транспорт для львівської делегації оплатила китайська сторона.

Читайте також: У Львові запустили сайт для потенційних інвесторів

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv Роман Старецький, Львів є містом-побратимом Ченду, де і відбувався форум. Меморандум про співпрацю сторони підписали кілька років тому. За словами керівника управління інвестицій ЛМР, китайська сторона зацікавлена у співпраці в галузі культури, зокрема, ідеться про проведення у Львові форуму китайської культури та китайської медицини. Також у Ченду зацікавлені у співпраці в галузі технологій, інновацій, торгівлі тощо. Проте, каже Роман Старецький, про конкретні плани наразі не йдеться, адже це лише початковий етап домовленостей.

Читайте також: Для подорожі в Китай українці здаватимуть відбитки пальців

«31 жовтня – 1 листопада китайська делегація буде у Львові. Ми організовуємо їм низку зустрічей. Вже на місці будемо обговорювати подальшу співпрацю, будемо знайомитись з діловими колами і тоді вже ітиметься про більш конкретні проєкти», – говорить чиновник.

Він додає, що наразі не йдеться про те, що ЛМР фінансуватиме перебування у Львові китайської делегації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!