Для чого львів’янам Медіатека

6863 0
Сучасні комп'ютери та інтернет, CD та DVD-носії, електронні книги, настільні ігри і навіть кінозал – усім цим можна користуватись безкоштовно. Треба лише прийти в оновлену центральну бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки у Львові. Tvoеmisto.tv відвідало нову львівську Медіатеку і дізналось, як вона працює та чим може бути корисна і цікава для львів’ян.

Перша медіатека, яку відкрили у Львові, є сучасним варіантом публічної бібліотеки. Вона розташована на першому поверсі бібліотеки для дорослих і має три зали.

Перший і найбільший зал – «Медіа Хол» – містить комп’ютерну частину, стелажі з книгами, журналами та дисками, місце для проведення презентацій та виставок. Будь-хто може сюди приходити і абсолютно безкоштовно користуватись інтернетом чи принтером, зробити копію документа чи взяти з собою кілька журналів і дисків. А може, влаштувавшись на м’яких пуфах, послухати музику.

На дисках можна знайти різноманітні програми чи дитячі ігри. Найбільший вибір музики тут – для любителів класики, хоча є й композиції з інших жанрів.

Одна з керівників проекту Ліда Шигимага розповіла, що в цьому залі також відбуваються репетиції різних гуртів, зокрема джазового колективу «Шоколад». В планах – проводити тут ще й заняття з танців.

А ще тут можна просто почитати видання, яких немає у вас вдома. Найбільше в Медіатеці художньої літератури, книг з історії та мистецтва. Потрохи закуповують нові книжки та журнали. Зараз у колекції: «National Geographic», «ШО», «Азарт» та «Український театр».

Другий зал – «ГраVita» – кімната розваг. Тут ви можете пограти з друзями у різні настільні ігри.

Особливість залу в тому, що тут є комп’ютери для людей з особливими потребами: на них встановлено спеціальні програми. Ліда Шигимага розповідає, що невдовзі у цьому залі планують проводити заняття з іноземних мов, зокрема, англійської чи іспанської. А ще – тут збиратимуться різноманітні дискусійні клуби.

У третій залі функціонує «Кіноплоща». Тут відбуваються зустрічі кіноклубу Silentium, в якому щопонеділка будуть показувати фільми культових та сучасних режисерів, а щовівторка – лекції про переглянуту стрічку. Початок зустрічей – о 19:00. Показують фільми, які вийшли в прокат 5-6 років тому. Новинок чи прем’єр наразі немає. Стрічки обирають за режисерами.

У майбутньому Медіатека має намір запустити ще один проект – відкрити студію звукозапису, каже ще одна кураторка проекту Софія Оліферчук. Платна вона буде чи ні, наразі невідомо, однак це не буде професійна студія.

Працює Медіатека за таким розкладом:

*з понеділка до п’ятниці з 11:00 до 21:00

*в неділю – з 11:00 до 19:00 на вулиці Мулярській, 2а.

Текст і фото Миколи Решнюка

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!