Для ФОПів та медиків продовжили податкові пільги на час карантину

1955 0
До 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО на 300% доплати медикам.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Деяких медиків та ФОПів остаточно звільнили від оподаткування на час карантину. За цей законопроєкт у другому читанні проголосували депутати Верховної Ради сьогодні, 13 травня.

Читайте також: Хто і на які карантинні доплати у Львові може розраховувати. Перелік

Термін незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 червня, продовжили включно до дня скасування карантину.

Крім цього, продовжили термін ненарахування пені, звільнення від сплати ЄСВ за себе фізичними особами-підприємцями та тим, хто провадить незалежну професійну діяльність, на період із 1 по 31 травня 2020 року та продовжили мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок по день скасування карантину.

Також депутати зменшили вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн.

До 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО на 300% доплати медикам (але без втрат для місцевих бюджетів). Допомогу по частковому безробіттю теж звільнили від оподаткування ПДФО і військовим збором. А ФОПам надали можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю.

Читайте також: Львівському бізнесу надали низку пільг на період карантину. Як скористатись

Крім того, до кінця останнього місяця карантину продовжили термін пільг для виробництва дезінфекторів; призупинили строки розгляду скарг платників податків, надання індивідуальних податкових консультацій та відповідей на запити платників податкової і продовжили визволення від штрафів та пені за прострочення споживчого кредиту.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!