Львівська ІТ-компанія розробила додаток віртуальної реальності для фортеці Тустань

4666 0
Безкоштовний мобільний додаток доступний лише на місці перебування історичної пам’ятки.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

Українська ІТ-компанія «SoftServe» розробила мобільний додаток Tustan AR, завдяки якому, з допомогою віртуальної реальності можна побачити, який вигляд мала фортеця у IX–XVI столітті. Про це інформує «Новое время».

Для створення додатку віртуальної реальності, над яким працювали майже рік, фахівці R&D-відділу ІТ-компанії використовували фотограмметричну реконструкцію дерев’яної середньовічної фортеці, 3D-моделювання, фактичні виміри на місці за допомогою дрона та консультувалися з істориками і краєзнавцями.

Читайте також: Як відвідати музей вдома. Віртуальна екскурсія музеями Львівщини

За словами розробників, у результаті вдалося графічно відновити вигляд середньовічної фортеці та скель із точністю до сантиметра.

«Проект був цікавим для нас не тільки в технологічному, але і в "ідейному" плані: ми вирішили розробити рішення, яке можна буде в подальшому використовувати для реконструкції й інших історичних пам'яток в Україні», –  розповів R&D директор Василь Милько.

Безкоштовна мобільна аплікація доступна в режимі реального часу для IOS та Android на місці перебування історичної пам’ятки. Моделі та код виклали у відкритий доступ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!