Для ЛКП «Львівспецкомунтранс» виділять додаткові 97 млн грн на пресування сміття

2036 0
Сьогодні, 19 січня, у Львові під час позачергової сесії міськради депутати зобов’язали департамент економічного розвитку ЛМР передбачити внесок до статутного капіталу ЛКП «Львівспецкомунтранс».
фото: dvesti.k (ілюстративне)

фото: dvesti.k (ілюстративне)

Як повідомляло Tvoemisto.tv, львівська міськрада затвердила перелік ділянок для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова. У плані екстрених заходів для недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації зазначається, що на цих майданчиках мають встановити брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс на один район.

Крім того, ухвалою міськрада зобов’язала департамент економічного розвитку ЛМР передбачити 97 млн грн як внесок до статутного капіталу ЛКП «Львівспецкомунтранс» для виготовлення землевпорядної документації, придбання спеціалізованого обладнання для поводження з ТПВ та вживання інших заходів, передбачених ухвалою.

Водночас, під час сесії депутати вимагали зобов'язати ЛКП «Львівспецкомунтранс» прозвітувати про кошти, отримані з міського бюджету раніше. Міський голова прокоментував, що звіт про діяльність та витрату грошей комунальним підприємством робитиме аудиторська компанія. Результат перевірки зроблять публічним.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Нагадаємо, 26-го грудня на сесії Львівської міської ради мер Андрій Садовий зазначив, що залучить аудиторську компанію, яка перевірить діяльність «Львівспецкомунтранс» та використання коштів з міського бюджету, щоб врегулювати конфлікт.

Додамо, позичальником кредиту у 75 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і будівництво сміттєпереробного заводу визначили ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» позичальником.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!