Для львівських шкіл планують розробити єдиний формат електронного щоденника

1670 0
Аби створити електронний щоденник одного формату для всіх львівських шкіл, потрібно виділити кошти з бюджету міста.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

В управлінні освіти ЛМР спільно з управлінням ІТ та міським центром інформаційних технологій працюють на тим, аби створити для львівських шкіл уніфікований електронний щоденник. Він мав би бути безкоштовним для всіх закладів середньої освіти в місті. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

«МОН рекомендувало безкоштовний електронний щоденник, і є школи, які цією послугою скористалися, наприклад, 93 школа. Але не всі залишилися задоволені. У Львові таку практику почали швидше, співпрацювали з різними компаніями. На цей час таку перевірку проходять е-щоденники різних фірм у різних школах за батьківські кошти», – пояснює вона.

Читайте також: В Україні розроблять нову освітню програму для середньої школи

Натомість, за словами чиновниці, аби створити електронний щоденник одного формату для всіх львівських шкіл, потрібно виділити кошти з бюджету міста та скласти добре технічне завдання.

«Є заклади освіти чотири, які офіційно ведуть електронні щоденники, але разом із тим випробують різні платформи. Представники управління ІТ дивилися на ті щоденники, вони не впевнені, що там добрий функціонал. Ми ж хочемо зробити так, щоб там вже була і платформа для дистанційного навчання, і матеріали для вчителів тощо. Тому наразі складно сказати, коли ми зможемо запустити уніфікований варіант для всіх», – додає вона.

Нагадаємо, що минулого року в Україні розпочала роботу система електронних класних журналів для шкіл Electronic Journal. Основна запровадження онлайн платформи – дерегуляція управління системою освіти, а також спрощення ведення шкільного документообігу.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!