На правах реклами

У Карпати з велосипедом: для львів’ян облаштують перший веловагон

6222 0
Уже через кілька днів всі поїзди Львів-Мукачево будуть обладнані спеціальними веловагонами. Більше 10-ти велосипедистів одночасно зможуть придбати спеціальні квитки «з багажем» - місцем для велосипеда. Таку ідею реалізували активісти Української Галицької Партії Роман Лозинський та Роман Терлецький.
Фото: cfts.org.ua

Фото: cfts.org.ua

«Спеціальні велотраси є у Славську та Воловці. Туди найчастіше мандрують велогрупи, які дотепер мусили тулитися по тамбурах. У співпраці з керівником відділу туризму ЛОДА Романом Теребенцем, представниками Львівської залізниці та львівськими велоактивістами, нам вдалося втілити свій задум: щоб у поїздах був спеціальний веловагон з кріпленнями для роверів», - каже Роман Лозинський.

Уже понад 5 років у гори з ровером мандрує львів’янин Володимир Лиховид. Це він із друзями долучився до облаштування веловагонів на Львівській залізниці. Допомагали порадами, як саме краще облаштувати кріплення для двоколісних, якими вони мають бути.

“Я належу до ГО “Велоклуб Rovers». Сам і з друзями постійно подорожую на велосипеді. В поїздах, які прямують у Мукачівському напрямку, нещодавно навіть виникла проблема: перестали пускати з велосипедами, потрібно було мати велобаули. Я вважаю, що в електричці мусить бути місце, де можна було б перевозити велосипеди. Не кожна людина може собі дозволити купити заради однієї-двох мандрівок велобаул, який коштує більше, ніж 500 гривень”, - каже Володимир.

За словами Романа Терлецького, веловагони мають з’явитися з дня на день. Технічно – це половина вагона з тамбуром посередині: з одного боку залізничники зняли сидіння, щоб встановити замість них спеціальні кріплення для велосипедів. Такими вагонами, кажуть хлопці, зручно буде добиратися у гори як львів’янам, так і закарпатцям – з Мукачева чи Ужгорода.

«Кріплення для велосипедів майструють самі залізничники. Ми з велоактивістами вже їздили їх оглядати, дещо порадили змінити. Найближчим часом квитки у веловагон надійдуть у каси», - розповідає Роман  Терлецький.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!