Для малого та середнього бізнесу розробили дві програми екстреної підтримки

1951 0
Зокрема, уряд переформатує програму пільгових кредитів під 5-7-9% річних.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Національний банк та Кабінет міністрів України розробили дві програми екстреної кредитної підтримки малого та середнього бізнесів, які постраждали від карантину. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, уряд переформатує програму пільгових кредитів під 5-7-9% річних: раніше їх видавали тим, хто хотів відкрити власну справу. Наразі ж такі пільгові кредити надаватимуть підприємцям для рефінансування тих кредитів, які вони взяли до карантину.

Ще одну програму підтримки наразі розробляють, і вона перебуває на фінальній стадії.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради від Нацбанку

«Обидві програми передбачатимуть умови збереження бізнесами майже всього фонду оплати праці та кількості найнятих працівників і спрямовані на мінімізацію безробіття та створення умов для швидкого перезапуску економіки після завершення карантину», — йдеться в повідомленні пресслужби.

Запровадити програми планують одразу після того, як роботу над їхніми умовами завершать, а переформатованою програмою «5-7-9» можна буде скористатися вже найближчим часом.

Нагадаємо, 14 січня Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, якими створили Фонд розвитку підприємництва. А напередодні президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким у із держбюджету на 2020 рік виділять 2 млрд грн на кредити для малого бізнесу під 5, 7 та 9%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!