У Львові до Дня міста хочуть відкрити площу Митну

3052 0
Ремонт площі Митної, який розпочали влітку 2016-го, планують завершити упродовж трьох місяців.
візуалізація громадського простору на площі Митній

візуалізація громадського простору на площі Митній

У бюджеті міста на 2017 рік передбачили кошти на реконструкцію площі Митної, які не були використані згідно кошторису торік. Загальна вартість робіт з ревіталізації площі становить 6 мільйонів гривень.

Як повідомила Tvoemisto.tv начальниця відділу охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, наразі повністю готовий «сухий» фонтан – у ньому не передбачена чаша. Сам фонтан буде пішохідним, тож люди запросто зможуть ходити по ньому.

Наразі триває ремонт підземного переходу. За словами Лілії Онищенко, ще потрібно привезти та встановити лавки і світильники, облаштувати мощення та висадити дерева.

«Вони розташовуватимуться у спеціальних металевих коробках, які вже встановлені на площі. Вони обладнані для відтоку води і мають зверху спеціальні решітки, що захищають корені дерев від пошкодження», – розповіла начальниця відділу охорони історичного середовища ЛМР.

Читайте також: У Львівській ратуші відреставрують вікна за 1 мільйон гривень

Додамо, що за допомогою дерев хочуть зменшити загазованість площі. Їх планують висадити 20. Серед них будуть райські яблуні, які гарно виглядають як навесні, так і восени: спочатку цвітуть, а потім мають гарні плоди. А також груші «Шантеклер», які дещо вищі за райські яблуні, але теж мають дрібні плоди.  Ще висадять кулясті клени, що росли по периметру площі й раніше.

Такий вигляд мають райська яблуня, груша «Шантеклер» і кулястий клен
(джерело: biosphere.ub.uawww.vashsad.uagreensad.com.ua

За словами Лілії Онищенко, частина повномірних дерев для площі вже закупили. Усі роботи мають намір завершити до Дня міста, яке відзначають у травні, адже узимку нічого робити не вдається.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!