До Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію

7586 0
Минулого тижня частину вулиці Миколайчука, яка веде до Голосківського цвинтаря, закрили на капітальний ремонт.
ілюстративне фото: Андрій Бойко

ілюстративне фото: Андрій Бойко

У межах капітального ремонту частини вулиці Миколайчука до Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Загальна вартість ремонту вулиці — понад 93 млн, 20 з яких передбачені на встановлення контактної мережі, тягових підстанцій для забезпечення курсування тролейбуса. У 2019 році на ремонт ділянки від вулиці Орлика до в'їзду на цвинтар передбачено 10 млн грн: 7 млн. грн з бюджету розвитку і 3 млн грн коштів Громадського бюджету, оскільки ремонт вулиці Миколайчука став одним з великих проектів-переможців Громадського бюджету. На вулиці також реконструюють усі інженерні мережі та облаштують нове дорожнє покриття.

«Загальна довжина дороги, яку буде облаштовано, — 1,6 км. По всій довжині прокладуть інженерні комунікації — дощову каналізацію, водовідведення, водопровід. Проектом також передбачені хідники вздовж дороги, дві зупинки громадського транспорту, а в кінці — розворотне кільце для тролейбуса. Оскільки ми плануємо придбати тролейбуси з автономним ходом, то, можливо, частину дороги, від теперішньої кінцевої зупинки і до кладовища, тролейбус курсуватиме на автономному ході. Натомість за кошти, передбачені на облаштування контактної мережі, ми побудуємо парковку для машин, які приїжджатимуть на кладовище. Наразі її немає в проекті», — каже заступник міського голови Львова з питань безпеки міста, в.о. заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Завершити роботи планують в грудні 2020 року. Однак, якщо будуть сприятливі погодні умови і підрядник працюватимемо взимку, ремонт вул. Миколайчука зможуть закінчити швидше.

«Вісь дороги кардинально змінять. Якщо сьогодні вона петляє, то після ремонту запроєктована пряма, і буде пролягати практично через чагарники, лісосмугу. Нам треба буде все це вичистити, вирізати і зробити нове покриття. Ширина вулиці буде 8,5 м, і ще плюс 2,5 м — хідники. Хідник буде по лівій стороні, а потім плавно перейде на праву сторону. Також в проекті передбачено освітлення з однієї сторони, велосипедної доріжки немає», — розповів директор ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1», яке займається ремонтом, Василь Хаврак.

Нагадаємо, вулицю Миколайчука закрили на ремонт 29 липня. Наразі на ділянці ведуться підготовчі роботи. Цьогоріч підрядник має прокласти 400 м колектора і 240 м дороги накрити першим шаром асфальту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!