До львівського храму на тиждень привезли копію чудотворної ікони з Глинян

5916 0
З 20 до 25 березня 2016 року у храмі свв. мчч. Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (вулиця П. Орлика 5а) перебуває копія чудотворної ікони з Глинян. Щовечора о 19:00 год. впродовж тижня служитимуть Молебні перед іконою, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Храм відчинений щодня з 16:00 до 20:00 год.

Про чудотворну ікону Спаса. На Святвечір 1936 року в церкві надприродним способом самовідновився запрестольний образ Розп’яття Ісуса Христа, за переказами, подарований Богданом Хмельницьким, який часто бував у Глинянах. Зокрема 1648 року, готуючись до штурму Львова, відпочивав на подвір’ї храму Успення Пресвятої Богородиці. Відповідно до цієї легенди, вік образу Розп’яття на сьогодні перевищував би 350 років. Однак, науковці схильні датувати її кінцем ХІІІ ст. Отже, розп’яттю трохи більше, ніж 200 років.

Уночі перед Різдвом 1936 року, за спогадами місцевих мешканців, у старенькому дерев’яному храмі з’явилося дивне світло – сіяла запрестольна ікона Розп’яття Ісуса Христа, на яку в той час мало хто звертав увагу. Дивна подія привернула увагу багатьох мирян.

Відомості про відновлений образ були передані до Риму. Святійший Отець Папа Пій XI коронував образ «Розп’яття» і надав церкві право проведення відпустів у свята Вознесіння Христового, Пресвятої Євхаристії, Різдва Івана Хрестителя, Успення Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного Хреста. Згодом митрополит Андрей Шептицький надав церкві право проведення 12 відпустів до року.

У часи радянщини храм зачинили на довгих тридцять років. Працівники КДБ навіть хотіли знищити ікону. Але спроба виявилася невдалою – офіцера, який намагався зняти образ, відкинуло. Відтак, на ікону більше ніхто не зазіхав. У церкві відкрили музей килимарства, образ же завісили ширмою. Та хоча церква не діяла і не було священика, люди все одно йшли сюди молитися. Перед іконою відбувались і відбуваються численні чуда, навернення і зцілення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!