До Львова привезуть оригінал Хустки Вероніки

26546 6
Із особистої захристії Папи Римського до Львова доправлять унікальну реліквію - Нерукотворний образ Ісуса Христа (Хустка Вероніки*). Вона буде виставлена для прочан із 30 січня до 15 лютого. Востаннє реліквію вивозили із Ватикану 100 років тому.

На прохання Митрополита Львівського Високопреосвященішого владики Ігоря, з благословення Верховного архієпископа Української греко-католицької Церкви Святослава, Нерукотворний образ Ісуса Христа впродовж двох тижнів буде виставлений у Соборі Святого Юра.

Як повідомляє прес-служба міськради, сьогодні о 12.00 год. у Митрополичих палатах Собору Святого Юра (пл. Св. Юра, 5) відбудеться прес-конференція з нагоди привезення реліквії. 

Хустка Вероніки* - хустка благочестивої іудейки, яка супроводжувала Христа на Його шляху на Голгофу. І коли Той знемагав під вагою хреста, Вероніка  дала Йому свою хустку, щоб Христос міг витерти із обличчя кров і піт. Після цього на хустині залишився Нерукотворний образ Ісуса Христа.


Читайте також:
13 Лютого, 2015 18:06
Оленка Кожному по вірі його буде.Живімо у мирі з собою,Богом і людьми.
2 Лютого, 2015 12:52
Мишка Коли мої коменти тупі то покажіть, що тупе і поясніть. Я от не розумію для чого цілують якусь річ і моляться до неї? Чи як хто не може приїхати і поцілувати якусь святиню, то йому що спасіння не буде? Чи відпаде шось? Чому церква звеличує речі, а не духовне? То що добре вірити в річ якою скористався Ісус чи в Бога живого? Люди й вірять що корова свята... То теж добре? Я думаю, що Богу не подобається коли річ цінують більше за нього. Це як з тими баночками в які сиплять землю з свого городу і кажуть шо то з Єрусалиму і по ній ступав Ісус. Це просто плацебо, ілюзія. А я проти брехні
29 Січня, 2015 19:29
мішка мишка твої тупі і хамські коментарі ще раз доказали що вата живе не тільки в расеї, люди вірять - це їх справа і це добре .
29 Січня, 2015 17:42
Мишка Щось ті образи нерукотворні всі сильно відрізняються один від одного... Ну але ж то слід від поту, крові і сліз. От дурні колись художники були, малювали... Треба було просто витертись хусткою і фотіка не треба.
Треба ж так придумати! Витирався, коли хрест ніс і образи виготовляв... А коли ходив і проповідував то в землі відразу хрестики з образом лишались на місці слідів?
Чого Ісус вчив? Його образу на хустці молитись і цілувати чи живому Богу?
Думаєте Бог подарував нам образ, щоб йому поклонялись більше ніж самому Богу?
Той образ нічого не вартий, бо Бог нам завжди говорить що матеріальне немає цінності.
29 Січня, 2015 11:32
кіт Протилежне говориться, що Бог сам цей образ нам (Вероніці) подарував!
27 Січня, 2015 19:58
Мишка Ну все. Мийте рот і готуйте свої [***]калки. А нічого шо в Біблії говориться шо Бог проти образів?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!