Політична реклама

До Львова з Іспанії привезли пальми

2131 0
Ініціативні львів’яни намагаються повернути на вулиці міста пальми, які були притаманні Львову ще у 19-20-му століттях. Два дерева уже завезли у дворик «Львівської копальні кави», ще п’ять висадили поблизу приміщень компанії Fest.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла координатор проекту «Львів відкритий для пальм» Ірина Клименко, повідомляє Galnet.

«Львів відкритий для пальм – це фактично громадська ініціатива. Ідея полягає у тому, щоб у Львові, в громадському просторі з’являлося якомога більше цікавих насаджень. Наразі мовиться про пальми», – розповіла Ірина Клименко.

Пальми виду Трахікарпус закупили в однієї одеської компанія, яка в свою чергу завезла їх з Іспанії.

Директор Ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Прокопів розповів, що пальми взимку потребують особливого догляду, тому це ускладнює їхню появу на вулицях і в парках Львова. Він також додав, що у Ботанічному саду зараз є близько чотирьох десятків пальм, привезені майже з усіх куточків світу, з яких найдавнішій – близько 120 років.

Історик і мистецтвознавець Львівського палацу мистецтв Наталка Космелінська розповіла, що мода прикрашати міста пальмами була у Європі ще у 19-20 столітті і зазначила, що Львів у цьому не був винятком. Про це свідчать старі довоєнні світлини Львова. Зокрема, пальми були на проспекті Шевченка,  на проспекті Свободи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!