Фонтан «Водолій» у Львові мають відреставрувати до вересня

2486 0
Над проектом працюють із 2007 року.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Минулого тижня розпочали підготовчі роботи для капітального ремонту фонтану «Водолій», що на вул. Коперника. Галицька районна адміністрація відремонтує фонтан та витратить на це 457 574 грн. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Ми кілька разів проводили тендер на визначення виконавця робіт з капітального ремонту фонтану "Володій", оскільки ніхто не зголошувався брати участь. Зараз маємо визначеного підрядника, ним стало ТзОВ «Арка-Пік», – розповідає Ігор Савка, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові відреставрують балкони у будинку-пам’ятці на вулиці Фредра

Із львівською фірмою «Арка-Пік» вже підписали договір, про що йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro. Відповідно до проекту, тут демонтують і замінять цегляну кладку та гідроізоляцію, прокладуть плитку, відремонтують чашу фонтану, зроблять каналізування для фонтану та освітлення. Роботи планують завершити до 1 вересня.

Раніше ;Tvoemisto.tv повідомляло, що проект реконструкції та відновлення фонтану «Водолій» на вул. Коперника розробили ще у 2007 році. У 2017 році Галицька районна адміністрація передала проект організації «Укрзахідпроектреставрація», яка його розробляла, для докладного аналізу і коригування.

Читайте також: Мурал на Дорошенка має з’явитися до кінця червня

Довідка

Фонтан «Водолій» облаштували на підпірній стіні вздовж гори Вроновських у 1970-х  (поблизу вулиці Коперника). Тут розташували джерело з барельєфом Водолія. Скульптор – львівська художниця Теодозія Бриж.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!