Вихідець з Львівщини очолив міністерство культури, молоді і спорту. Повний перелік нового Уряду. Доповнено

12742 1
Міністерство культури, молоді і спорту об'єднало в єдину структуру відразу три відомства — мінкульт, мінспорт та мініформполітики.
фото: Главком

фото: Главком

Верховна Рада України ІХ скликання призначила склад нового Кабінету міністрів, підтримавши всі кандидатури, запропоновані прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком. Про це повідомляє Hromadske.

Зокрема міністром внутрішніх справ залишився Арсен Аваков. Віцепрем’єр-міністром з питань цифрової трансформації став Михайло Федоров, віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — Дмитро Кулеба.

Міністром культури, молоді і спорту став Володимир Бородянський, що народився в Новому Роздолі на Львівщині. Його міністерство об'єднало в єдину структуру відразу три відомства — мінкульт, мінспорт та мініформполітики. Володимир Бородянський — закінчив фінансово-економічний факультет за фахом «Фінанси та кредит» КНЕУ, був комерційним директором газети «Московський комсомолець в Україні», керівником відділу з управління медіа-активами "Альфа-банку". У 2004 році його обрали головою Правління ЗАТ «ММЦ СТБ», що входить до медіахолдингу Віктора Пінчука StarLight Media. 29 липня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Бородянського своїм позаштатним радником з гуманітарних питань.

Читайте також: Сьогодні — перше засідання нової ВРУ. Хто представляє Львівщину у Парламенті

Інші члени Кабміну:

  • Міністр енергетики та екології — Олексій Оржель;
  • Міністерка з питань розвитку громад та територій — Альона Бабак;
  • Міністр інфраструктури — Владислав Криклій;
  • Міністерка фінансів — Оксана Маркарова;
  • Міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства — Тимофій Милованов;
  • Міністр юстиції — Денис Малюська;
  • Міністерка освіти і науки — Ганна Новосад;
  • Міністерка охорони здоров’я — Зоряна Скалецька;
  • Міністерка соціальної політики — Юлія Соколовська;
  • Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України — Оксана Коляда;
  • Міністр Кабінету Міністрів — Дмитро Дубілет.


Нагадаємо, у Верховній Раді ІХ скликання, яка сьогодні, 29 серпня, розпочала свою роботу, утворили п'ять фракцій — «Слуга народу», «Опозиційна платформа — за життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос». Спікером став Дмитро Разумков.


Читайте також:
29 Серпня, 2019 22:29
Спостерігач Якої, якої трахформації??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!