До та після ремонту: як виглядатиме оранжерея у Стрийському парку

4328 1
Наразі у Львові триває ремонт оранжереї у Стрийському парку. 50% робіт вже виконали, тому навесні 2016-го вже можна сподіватись озеленення теплиці. Спеціально для Tvoemisto.tv директор ЛКП «Зелений Львів» Богдан Москв’як розповів про те, як виглядатиме оранжерея після ремонту.
фото: lvivcenter.org, tvoemisto.tv

фото: lvivcenter.org, tvoemisto.tv

 «Після завершення ремонтних робіт, оранжерея у Стрийському парку матиме такий самий вигляд як і колись. Ми вирішили трохи змінити покрівлю – на міцнішу. Вона буде не зі скла, а з полікарбонату. Нині на покрівлі ще знаходиться спеціальна плівка, але коли її знімуть, то дах оранжереї буде прозорим», – каже Богдан Москв’як.

На стінах оранжереї скло планують замінити на склопакети. Директор ЛКП «Зелений Львів» також розповів, що двері знаходитимуться на тому ж місці, що й були: «Вони є пластикові, хоча попередній вхід у теплицю був металевим. Після ремонту оранжерею опалюватимуть два твердопаливні котли. Ми намагаємось максимально зберегти її у такому вигляді, як вона існувала раніше. Кардинальних змін структури, каркасу тощо ми не проводимо».

«Із весни вже плануємо почати висаджувати в оранжереї рослини. Мешканці вже згололошуються надати саджанці із власних городів та господарств. Всі, хто хоче також запропонувати для висадження власну рослину можуть звертатись у КП «Зелений Львів» (вул. Варшавська,49 )за телефоном: 252 29 03» – каже Богдан Москв’як.

Нагадаємо, в бюджеті міста на ремонт оранжереї  закладено кошторис у розмірі 1,05 млн. грн. Гроші виділили на відновлення системи теплозбереження та кондиціонування вологості, а також ремонт  віконних конструкцій самої теплиці.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
22 Грудня, 2015 14:55
666 ... краще пізно ніж ніколи ... нарешті щось мудре народилося в кебетах львіських райців-мантелеп і матолків ... хоч щось хоч частинку справжньго Львова буде відроджено-збережено ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!