До Євробачення у Львові хочуть добудувати арену на 10 тисяч людей

6598 1
Львів пропонує два об’єкти для проведення Євробачення 2017: «Арену Львів» та арену на Кульпарківській, 226 Г. Останній об’єкт збудовано усього на 25%. Tvoemisto. tv довідалось, як виглядатиме будівля та чи встигнуть її «здати» до початку конкурсу.
stadiums.at.ua

stadiums.at.ua

У Львові критеріям, які необхідні для проведення Євробачення, відповідають два об’єкти: «Арена Львів» і арена на вулиці Кульпарківській, 226Г (Ряшівська - проектована). Останній – приватна будівля, що будувалася компанією «United Basketball Investments», спеціально до Євробаскету і на сьогодні споруджена всього на 25%. Втім, такий стан справ не повинне лякати, наголошує заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. «Сьогодні проект арени на Кульпарківській відповідає усім параметрам, які вимагають і, у разі перемоги, об’єкт буде збудований повністю до початку проведення Євробачення 2017. Наразі роботи призупинено, але компанія  бере на себе обов’язок завершити арену вчасно за власні кошти», – розповідає  Андрій Москаленко.

Раніше, міський голова Андрій Садовий зазаначив, що, відновивши будівництво, арену на Кульпарківській можна добудувати усього за вісім місяців. «Свого часу почали будувати у Львові арену для проведення Євробаскету. Ми заморозили цей проект, тому що Україна відмовилася від проведення чемпіонату, але ця арена була запланована як мультифункціональна: і для спортивних заходів, і для різних концертів. Тому ми розглядаємо можливість відновити будівництво, і цей комплекс можна збудувати орієнтовно за 8-9 місяців», – зазначає Андрій Садовий.

Нагадаємо, що спортивний комплекс на Кульпарківській 226Г планують побудувати за зразком вже існуючого комплексу "Шауляй Арени" в литовському місті Шауляй, а орієнтовна вартість такого  проекту 55 млн доларів.

Фото: pressball.by

Наразі конструкція будівлі побудована до другого поверху. Арена, яка вміщатиме до 10 тис людей знаходиться на відстані 6, 2 км  від центру міста, від аеропорту – 1,4 км і 4 км від автовокзалу.  Загальна площа – 24 489 м². Передбачено п’ять поверхів, двадцять дві бізнес-лоджії, а також конференц-зали, бізнес-клуб та паркінг на 600 місць. Також арена буде оснащена сучасною інфраструктурою: зонами громадського харчування та торгівлі, офісними приміщеннями та зонами відпочинку.

Підготувала Оксана Лісна

20 Липня, 2016 17:02
Стах Вмістимість "Шауляй Арени", копію якої будуть у Львові, лише 5 700 глядача. Де візьметься 8-9 тисяч?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!