Документи для оформлення біометричних паспортів у Львові приймають щоденно – ДМС

6858 0
Безвізовий режим між ЄС та Україною спричинив ажіотаж серед наших співгромадян, які вирішили виробити біометричні закордонні паспорти. За даними Державної міграційної служби, лише у травні цього року видали понад 300 тисяч біометричних паспортів.
Фото: radio24.ua

Фото: radio24.ua

Цей ажіотаж не оминув і Львів – порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість заяв на отримання закордонних паспортів зросла на 40%, розповіла Tvoemisto.tv виконувач обов’язків першого заступника начальника головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Іванна Романочко.

«Ми працюємо згідно з графіком і прийом здійснюється щодня згідно з графіком територіальних підрозділів» -- сказала І.Романочко.

За її словами, усі 29 територіальних підрозділів ДМС у Львівській області забезпечені відповідним обладнанням і видають біометричні паспорти. За її словами, зараз спостерігається певний ажіотаж з цього приводу, однак представниця ДМС прогнозує, що він незабаром спаде.

Водночас І.Романочко зауважила, що черги можуть виникати в тих підрозділах, де є лише одне автоматизоване робоче місце для прийому документів. Таких підрозділів в області п’ять – у Перемишлянському, Турківському та Сколівському районах та в містах Трускавець і Борислав.

Читайте також: П'ять вимог до власників нових біометричних паспортів. Перелік

«Там можливість прийняти відвідувачів для оформлення паспорта чи ID-картки обмежена, тому не встигають і вже керівник підрозділу , зважаючи на те, як відвідують громадяни, може встановити відповідний видачі та оформлення паспорта» -- сказала І.Романочко.

З її слів, окрім підрозділів ДМС документи на оформлення біометричних паспортів приймають ЦНАПи – їх є п’ять у Львові та ДП «Документ» на вулиці Богдана Хмельницького, 226. Вони також працюють у звичайному режимі, зазначила чиновниця.

Важливо!

У Львові діють електронні черги. У цю чергу можна записатися за допомогою онлайн сервісу на сайті ДМС або через термінали безпосередньо в одному з підрозділів. На сайті ДМС можна записатися на два тижні наперед, а через термінал у підрозділі – на місяць наперед.

Читайте також: Як і де оформити закордонний біометричний паспорт у Львові. Покрокова інструкція

Крім того, є ще так звана поточна черга. Коли особа, яка записалася в чергу не приходить на призначений час, тоді громадяни, які безпосередньо прийшли в підрозділ, займають її місце. У районах області діє принцип живої черги.

Вартість виготовлення закордонного паспорта становить 557 грн 32 коп упродовж 20 робочих днів і 810 грн 32 коп – упродовж семи.

Перелік документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта можна знайти за цим посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!