Долю покинутих авто у Львові вирішуватимуть депутати ЛМР

2198 0
Загалом у ЛМР нарахували 67 адрес із покинутими автомобілями.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

У Львові за минулий рік евакуювали шість покинути авто. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління безпеки міста Юрій Діль.

Читайте також: Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

«Був випадок, коли сусіди хотіли нашкодити одне одному, звернулися до нас, що на їхній вулиці простоює авто. Згодом виявилось, що людина залишила його на час закордонної поїздки. Такі автомобілі ми змушені повертати», – розповів Юрій Діль.

За його словами, автомобілі й надалі будуть евакуйовувати, втім тепер спершу необхідно буде звертатись у райадміністрацію.

«Коли автомобілі проходили техогляд, ми мали доступ до бази всіх авто. Нині ж процедура складніша. На сесії депутати мають погодити законну процедуру, що далі робити з цими авто: утилізувати, продавати, а кошти направляти в бюджет міста чи повертати власникам», – додає Юрій Діль.

Читайте також: В Україні по-новому реєструватимуть автомобілі. Деталі

Нині покинуті авто зберігають на спецмайданчику за межами Львова. Загалом у ЛМР нарахували 67 адрес із покинутими автомобілями. За покинуті авто також потрібно буде сплатити штраф – 255 грн, оплатити послуги евакуатора – 720 грн та сплатити кожен день перебування авто на штрафмайданчику, а це 144 грн за добу. Після тижня перебування авто на майданчику, доба коштуватиме 40 грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!