Допоміг оптимізм. Лікарі у Львові врятували хворого із Covid-19, який був три тижні на ШВЛ

2691 0
Чоловік перебував три тижні під апаратом ШВЛ.
ФОТОСКРІН ІЗ ВІДЕО ЦЕНТРУ ЛЕГЕНЕВОГО ЗДОРОВ

ФОТОСКРІН ІЗ ВІДЕО ЦЕНТРУ ЛЕГЕНЕВОГО ЗДОРОВ'Я

Медики Центру легеневого здоров'я витягнули із критичного стану 52-річного мешканця Новояворівська із коронавірусною інфекцією. Його перевезли до Львова 13 лютого у вкрай важкому стані, із місцевої лікарні. 

Читайте також: У Львові 17-річна дівчина перебуває на апараті ШВЛ у важкому стані

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії медзакладу В'ячеслав Бондар розповів, що пацієнт знаходився у них більше місяця, а загалом хворіє уже більше півтори місяці. Після госпіталізації його одразу перевели на апарат ШВЛ, під яким він знаходився 3 тижні.

Він лежав на животі, правій чи лівій стороні, на спині сатурація одразу падала, каже медик. На щастя, його стан вдалося стабілізувати завдяки зусиллям медиків та волі самого пацієнта.

«Він тримався оптимістично і це  – не мало важливо. Якщо у пацієнта є жага до життя, то він бореться і результат значно кращий, ніж у тих, в кого опускаються руки», – зазначив завідувач.

Чоловіка перевели із реанімації у палату інтенсивної терапії, де він перебував на кисневій терапії, тоді його переключили на невеликий потік кисню. Тепер лікарі готуються перевести пацієнта у лікарню за місцем проживання для завершення лікування та реабілітації.

Сам пацієнт дуже вдячний медикам за порятунок і за те, що витягнули його із того світу.

«Всі бігають, годують, підтримують. Вони мене витягнули з того світу. Молодшому легше, а старшій людині важко. Ти зжимаєш кулаки і борешся. Це страшна хвороба. Я вірив у неї, але не знав, наскільки це важко», – крізь сльози сказав чоловік. 

Читайте також: Рік пандемії. 20 березня у Львові зафіксували першого хворого на Сovid-19

Нагадаємо, що із квітня у Центрі легеневого здоров’я планують розгорнути ще 150 ліжок для хворих із коронавірусом. У медзакладі кажуть, що пацієнти у лікарні кисневозалежні, із важкими та середньої важкості пневмоніями. Лікарня може прийняти 370 ковідних хворих. Сьогодні у медзакладі перебуває 201 людина із коронавірусною хворобою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!