ДСО обіцяє відшкодувати гроші за пошкоджений болард у Львові

2008 0
Державна служба охорони відшкодує місту збитки від пошкодження їхнім автомобілем системи управління болардами на вул. Беринди у Львові в ніч на 5 серпня. Наразі чиновник ЛМР підраховують, на яку суму ушкоджено обмежувач руху.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Начальник ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза на апаратній нараді 6 серпня розповів, що комунальники вже провели розмову із керівником ДСО, ті визнали свою провину і готові відшкодувати збитки щонайменше на 50 тис. грн,  саме на таку суму було застраховане авто відомства, яке і пошкодило болард, пише ZAXID.NET.

«На даний час ми обраховуємо завдані збитки, аби визначити, яка точно сума буде підлягати відшкодуванню. Можливо, там є пошкодження на більшу суму, ніж 50 тис. грн»,– пояснив чиновник.

Водночас, зі слів Олега Берези, 7 серпня комунальне підприємство звертатиметься до компанії, яка обслуговує болард на вул. Беринди з тим, аби вони якнайшвидше приступили до ремонту обмежувача руху.

Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід розповів, що на вулиці Беринди місто планує встановити відеокамеру, яка значно полегшить роботу операторам боларда тим, що оброблятиме інформацію про номери автівок, власники яких мають право заїзду у центральну частину міста.

Зі слів чиновника, досі всі мешканці центральної частини міста для проїзду в пішохідну зону, яка обмежена болардом , користуються перепустками.  Камера полегшить цей процес.

«Камера буде фотографувати номер автомашини, надсилати сигнал в комп’ютер, комп’ютер буде перетворювати його в цифровий, електронний сигнал. Далі комп’ютер, маючи базу даних автомобілів, яким дозволено заїзд у пішохідну зону (а це переважно мешканці центральної частини міста) буде порівнювати цей номер, який камера побачила, з номерами з цієї бази і буде давати автоматично дозвіл на підняття боларда», – пояснив Шмід.

Вартість такої камери – 51 тис. грн, заявив чиновник. А кошти на неї, на думку Шміда, має виділити місто, адже місто має подбати про своїх мешканців, аби їм було зручно.

Нагадаємо, вночі 5 серпня  машина Державної служби охорони на великій швидкості в’їхала в систему управління болардами на вулиці Беринди у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!