Два львівські виші увійшли до десятки найкращих рейтингу «Топ-200 Україна-2022»

4443 0
Рейтинг університетів України базується на принципах об’єктивності та незалежності ранжування.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Два львівські вищі навчальні заклади – Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет ім. І. Франка – увійшли до щорічного академічного рейтингу українських закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2022».

Читайте також: Три виші Львова потрапили у топ-10 «найцитованіших» університетів України

Як повідомляє Освіта.юа, при складанні цього рейтингу, який розробляють вже 16-й рік поспіль, експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії Covid-2019 і повномасштабного воєнної вфйни рф. Рейтинг базується на принципах об’єктивності та незалежності ранжування університетів. Також під час рейтингування враховували всебічну діяльність університетів. Загалом взяли до уваги 10 показників оцінювання діяльності університетів. З-поміж них найбільші вагові коефіцієнти мають академічна, науково-видавнича та міжнародна діяльність, оцінка науково-дослідницьких досягнень через порівняння сайтів університетів та досягнення закладами 17 цілей сталого розвитку ООН.

Цього року трійка лідерів серед вишів України залишилась незмінною порівняно з 2021 роком. Очолив десятку лідерів Київський національний університет ім. Шевченка. Університет «Львівська політехніка» залишився на четвертому місці. Львівський національний університет ім. Франка опустився на одну позицію вниз, посівши сьоме місце в рейтингу.

Читайте також: «Треба йти до школи!» Яким буде навчання у Львові з 1-го вересня

Другий десяток відкриває Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, а соте місце посів Львівський торговельно-економічний університет. Майже останнім у рейтингу (198 місце) має Львівський медичний інститут.

Повний список вишів у рейтингу українських закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2022», читайте тут.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Попередньо, буде 20 питань з української мови, 20 питань з історії України і 20 питань з математики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!