Книжки львівського видавництва перемогли в найгіршій й найкращій номінаціях «ЛітАкценту»

3078 0
Учора, 27-го січня, стали відомі переможці книжкового рейтингу «ЛітАкцент-2016», перелік номінантів якого формують читачі, а найкращі з нього обирають експерти. Одне з видань зі Львова здобуло нагороду в номінації «Дитяча проза та поезія». Інше ж отримало «Золоту бульку» як книга, що розчаровує.
Фото: ayay.co.uk

Фото: ayay.co.uk

«Премією «ЛітАкцент року – 2016» відзначають книжки, написані українською мовою й видані 2016-го року в Україні та за кордоном. Критеріями оцінювання видань є новизна, високий художній рівень твору (дослідження), а також культура видання і його поліграфічна якість», – пояснюють організатори.

До складу журі цьогоріч увійшли письменники, літературознавці, видавці, перекладачі, літературні критики, серед яких: Галина Крук, Остап Сливинський, Євгеній Стасіневич, Ростислав Семків, Валентина Вздульська, Олеся Мамчич, Анастасія Левкова та інші.

Найкращою книгою для дітей у 2016-му році вони визнали «Зубр шукає гніздо» Оксани Були, яку підготували у Видавництві Старого Лева.

Цьогорічну «Золоту бульку» від «ЛітАкценту» – нагороду для видань невисокої художньої вартості, написаних відомими письменниками, що розчарували читачів – отримала книга того ж видавництва. Її присудили Тані Малярчук за роман «Забуття». Додамо, що саме це видання стало «Книгою року ВВС-2016», що підкреслює неоднозначне ставлення читачів і критиків до «Забуття», що набуває все більшого резонансу.

Фото: ВСЛ

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!