Електронні рецепти в лікарнях почнуть виписувати з квітня

3329 0
Згодом МОЗ планує поширити електронні рецепти на всю систему охорони здоров'я.
ілюстративне фото: Факти ICTV

ілюстративне фото: Факти ICTV

У межах програми «Доступні ліки» у квітні 2019 року в Українін запустять послугу «електронний рецепт». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте також: Наступного року українцям почнуть видавати електронні лікарняні

«З квітня запроваджуємо нову послугу — електронний рецепт. Не матиме значення ні місце виписки рецепту, ні місце видачі препаратів», — написав прем’єр-міністр.

За його словами, рецепт, який отримали, наприклад, у Києві, можна буде показати у будь-якому іншому місті чи селищі в аптеці з наліпкою програми «Доступні ліки». Нині таких аптек в Україні майже вісім тисяч. Згодом МОЗ планує поширити електронні рецепти на всю систему охорони здоров'я.

Читайте також: У МОЗ оновили перелік препаратів програми «Доступні ліки»

Нагадаємо, впровадження електронних рецептів анонсували у жовтні 2017 року. Цього року на фінансування програми «Доступні ліки» в державному бюджеті передбачили мільярд гривень. 250 млн у вигляді субвенції отримають регіональні бюджети, з яких програма фінансується зараз і буде фінансуватись до 1 квітня. Рештою – 750 млн грн – оперуватиме НСЗУ.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!