Естонія запровадила для українців «електронне громадянство»

9574 1
Естонія стала першою в світі країною, яка запроваджує «електронне громадянство» – можливість проводити фінансові операції та діяльність, не перебуваючи при цьому в країні фізично.
Фото: xakep

Фото: xakep

Інновація почне діяти уже з кінця цього року: всього за 50 євро іноземці зможуть зареєструватися та отримати digital ID, який надасть їм право реєструвати компанії, працювати з документацією та фінансами онлайн за допомогою електронного підпису, пише Inspired з посиланням на The Wall Street Journal. Очікується, що до 2020 року такою можливістю скористається щонайменше 5000 іноземців.

В Естонії сподіваються, що ця законодавча інновація посилить імідж країни як лідера у галузі ІТ-систем та державного менеджменту. Втім, навіть до прийняття цього закону прибалтійська країна утримувала це звання: кожен громадянин Естонії віком від 15 років отримує спеціальний ID, який дає доступ до всіх потрібних опцій – медичного страхування, банківських послуг, а також голосування на виборах онлайн.

За даними статистики, минулого року 95% податкових декларацій в Естонії були надіслані саме через інтернет, а 85% громадян користувались онлайн-банкінгом. Населення країни – всього 1,2 мільйони осіб, тому впровадження нових технологій не було складним.

«Електронне громадянство» для іноземців не означає набуття громадянства Естонії, але дозволяє створювати бізнес в цій країні. Саме тому інціатори законопроекту очікують збільшення іноземних інвестицій та міжкордонної співпраці в рамках Євросоюзу.


Читайте також:
23 Жовтня, 2014 13:15
Сергій "Населення країни – всього 1,2 мільйони осіб, тому впровадження нових технологій не було складним" - що за дурниці?
Хочете сказати, у нас кількість людей заважає впровадити такі технології? Bullshit!!!
Була б на це воля влади - така система вводиться елементарно. Велосипед вже давно придумали. Напрацювання доступні, бери і юзай. Було б бажання. От його і бракує. Точніше є велике НЕБАЖАННЯ посилювати вплив народу на владу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!