Екс-голову Львівської облради Фурдичка взяли під варту на 60 днів

4205 0
Водночас Орест Фурдичко може вийти на волю під заставу в три мільйони гривень.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

1 січня за рішенням суду взяли під варту колишнього голову Львівської облради Ореста Фурдичка, якого разом зі спільником затримали за підозрою в отриманні хабара. Про це йдеться у відповіді прес-служби НАБУ на інформаційний запит Tvoemisto.tv.

Читайте також: НАБУ затримало колишнього очільника Львівської облради Ореста Фурдичка – ЗМІ

Їм обом уже повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди на суму 300 тисяч доларів США, а першого січня слідчий суддя постановив взяти Ореста Фурдичка  та його спільника під варту на 60 діб. Водночас суддя встановив  розмір застави, під яку вони можуть вийти на волю: три мільйони гривень для екс-голови Львівської облради і мільйон гривень для спільника.

Як вказано у відповіді НАБУ, директор науково-дослідного інституту та його спільник вимагали 500 тисяч доларів за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання. 30 грудня 2017 року вони отримали 300 тисяч доларів і після цього їх затримали у Києві працівники НАБУ та САП.

У єдиному реєстрі електронних декларацій у Ореста Фурдичка вказано загальний річний дохід на суму 708 тис. грн, 25 тис. грн готівки, майже 380 тис. грн депозиту у національній валюті та більше 88 тис. у доларах.

На його родину зареєстровано сім квартир, гараж, дві житлові будівлі, один садовий будинок, вісім земельних ділянок, два нежитлових приміщення та чотири авто.

Нагадаємо, що раніше у ЗМІ з'явилася інформація про затримання НАБУ колишнього голови ЛОР Ореста Фурдичка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!