У Львові відреставрують костел Єзуїтів

3218 0
На реставрацію передбачили майже десять мільйонів гривень.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради оголосило тендер на реставраційно-ремонтні роботи костелу Єзуїтів на вул. Театральній, 11. Про це йдеться на сайті публічних закупівель Прозорро.

Читайте також: Де у Львові наступного року реставруватимуть історичні балкони

Попередня вартість робіт, за оцінками ЛМР, становить 9,5 млн грн. Торги відбудуться 13 березня. Реставраційні роботи мають завершити до кінця 2022 року.

Під час робіт планують оновити фасади, стовпи, пілястри, колони, арки, старовинні стіни та скульптури, відреставрувати металеві віконниці і дверні полотна, вирізьбити портали виходу на балкон тощо.

Нагадаємо, що на реставрацію фасаду костелу Єзуїтів з міського бюджету у 2018 році виділили 1 млн грн. Тоді роботи виконувало ПП «Оберіг Груп».

У Гарнізонному храмі також уже кілька років триває реставрація фресок Франциска Екштайна, а сам храм є  пам'яткою архітектури національного значення. 

Додамо, що 7 березня у підземеллях святині презентували макет Гарнізонного храму авторства Ігоря та Любові Качор – із нагоди 390-ліття храму. Однією із особливостей конструкцій моделі є наявність розібраної у XIX ст. вежі, що дозволяє побачити храм у тому вигляді, як його задумували архітектори.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!