Гірники на Львівщині перекрили міжнародну трасу

1892 1
Гірники вимагають виплатити заборгованість по зарплаті.
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Фото: Патрульна поліція Львівської області

На Львівщині шахтарі перекрили дорогу Львів – Рава-Руська. Про це повідомили у патрульній поліції Львівської області.

Читайте також: Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

Близько 50 осіб рухаються по пішохідному переході в селі Воля Висоцька біля ресторану «Крайня Хата». Автомобілі пропускають 10 хвилин, а дорогу перекривають – 15 хвилин. Об‘їзду немає.

Гірники шахт ДП «Львіввугілля» вимагають виплатити заборгованість по зарплаті. Водночас регіональне об’єднання Незалежної профспілки гірників України з Червонограда направило звернення на ім’я президента, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра та урядовців, у якому повідомляє про свою готовність до радикальних дій.

21 січня гірники почали голодування у приміщенні Львівської ОДА. За даними шахтарів, станом на 16 січня зарплатна заборгованість перед «Львіввугілля» становить 317 млн 790 тис. грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Додамо, що торік шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси. У листопаді з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.

Доповнено

Близько 13:00 рух трасою відновили.

 


Читайте також:
24 Січня, 2020 12:55
666 ... а в ресторані у них штаб ... пам'ятаю , як оті (мать їх) львівські батьківщинники "голодували" біля Тараса і штаб в них був у "віденській каві" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!