Глава МВФ приїхала в Ірпінь подивитись на наслідки російської окупації

877 0
Георгієва відвідала об’єкти, які були пошкоджені під час бойових дій у місті

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва приїхала особисто подивитись на наслідки російської окупації в Ірпені. Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.
 
«Пані Георгієва перейнялася побаченим і пообіцяла сприяти тому, щоб Ірпінь отримав допомогу і якнайшвидше відновився. Вона зауважила, що вже цього тижня має відбутися зустріч представників країн-донорів МВФ, де вкотре буде обговорюватися питання допомоги Україні саме у напрямку відбудови.  Сподіваюся, в результаті Ірпінь отримає фінансування на відновлення частини інфраструктури», - зазначив він.
 
 
Маркушин показав гості легендарний міст в Романівці і розповів про евакуацію «дорогою життя». Також Георгієва відвідала об’єкти, які були пошкоджені під час бойових дій у місті, і на відновлення яких потрібне фінансування. 
 
Нагадаємо, 20 лютого президент України Володимир Зеленський зустрівся з Крісталіною Георгієвою. Кількома днями раніше завершилась Місія Міжнародного валютного фонду для підготовки до перегляду моніторингової програми - співробітники Фонду та українська влада досягли домовленостей на рівні персоналу. Триває робота над новою програмою, що має бути завершена за кілька тижнів. Україна розраховує на започаткування багаторічної великої програми з МВФ обсягом понад 15 млрд доларів.
 
Станіслав Нестеренко
 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!