Google виклав світові музичні постановки у форматі "реальної присутності"

3008 0
На сайті проекту Perfoming Arts можна подивитися оперу, танцювальні номери, виступи симфонічного оркестру чи театральні постановки в кращих концертних залах і театрах світу.
фото: uarp.org

фото: uarp.org

Так зване імерсивне відео створює у онлайн-глядача відчуття реальної присутності на концерті – сидячи в першому ряду, тут можна не лише спостерігати за виступом, а й розглядати глядачів навколо, –пише PLATFOR.MA.

Приміром, зараз на сайті Perfoming Arts є можливість віртуально відвідати виступ Філадельфійського оркестру в Карнегі-холі, послухати оперу «Лоенгрін» Ріхарда Вагнера в Муніципальному театрі Сан-Паулу, а ще подивитися постановку «Генрі V» Вільяма Шекспіра в постановці Грегорі Дорана.

Слід зазначити, що цей проект став частиною масштабної ініціативи Google Cultural Institute, яка була створена компанією Google в 2011 році з метою зробити світову культурну спадщину доступною для всіх і зберегти її в цифровому форматі для майбутніх поколінь.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!