Google запустив сайт для дітей про безпеку в інтернеті

3322 0
Google спільно з Інтернет Асоціацією України запустив освітній ресурс для дітей та вчителів «Про інтернет», головна мета якого допомогти вчителям та учням краще розуміти, як мережа може сприяти розвитку здібностей дитини, а також як завадити.
фото: osvita.mediasapiens.ua

фото: osvita.mediasapiens.ua

Проект дозволяє дізнатися чаду про те, як отримати доступ до знань, знайти потрібну інформацію, критично оцінити контент веб-ресурсу чи створити власний інтернет-проект – і робити все це дотримуючись правил безпеки.

Проект «Про Інтернет» спрямовано на підвищення цифрової компетентності учнів українських шкіл. Навчальна частина проекту складається з чотирьох навчальних модулів для школярів. Інтерактивна частина включає в себе гру та тестування, покликані оцінити рівень підготовки учня. За умови успішного проходження тестування учень нагороджується спеціальним сертифікатом Google.

Автори проекту створили також інтерактивну гру «Подорож на Астерікс», за допомогою якої діти зможуть закріпити отримані знання та навички.

Зокрема, для користувачів сайту доступна бібліотека з гіперпосиланнями на корисні ресурси, переважно освітнього спрямування

Окреме навчання розроблено і для вчителів, воно включає в себе методичний посібник і практикум для проведення занять.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!