Греко-католики відзначатимуть нове свято

4128 0
Синод УГКЦ встановив свято Матері Божої Неустанної Помочі.

Згідно з рішенням Синоду єпископів Української греко-католицької церкви, віряни відзначатитмуть нове свято Матері Божої Неустанної Помочі, з огляду на поширення серед них відповідного культу. Нове свято греко-католицької церкви припадає на першу неділю липня. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

У відповідному декреті вказано, що 11 грудня 1865 року Папа Римський Пій ІХ передав оригінал чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі згромадженню отців редемптористів. Завдяки митрополиту Андреєві Шептицькому та місійній праці редемптористів, яких він запросив до України у 1913 році, Матір Божа Неустанної Помочі стала відомою і серед вірних УГКЦ.

Читайте також: УГКЦ та «Пласт» підписали меморандум про співпрацю

Відтоді на її честь було зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, видано наукові праці, публікації, зокрема відомий твір бл. Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі».

Патріаршій літургійній комісії Синод Єпископів УГКЦ доручив опрацювати богослужбові тексти цього свята.

Цей декрет набирає чинності через два місці від дня його електронного опублікування на офіційному веб-сайті УГКЦ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!