Греція та Чорногорія планують відкрити туристичний сезон з 1 липня

3956 0
Відкрити кордони для туристів з 1 липня також планує Грузія.
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Греція та Чорногорія планують офіційно розпочати туристичний сезон з 1 липня, передає Громадське.

Влада Греції підготувала детальний план обережного перезавантаження туристичної галузі на тлі пандемії коронавірусу. План, який склали Міністерство туризму та Національна організація охорони здоров’я Греції, передбачає суворі правила для ресторанів, пляжів, готелів, інших місць розміщення туристів, а також транспорту.

Читайте також: Єврокомісія закликає європейські країни продовжити закриття кордонів ще на місяць

Уряд розглядає варіант прийому туристів тільки в тому випадку, якщо вони пройшли тест на COVID-19 й мають негативний результат. Туристам хочуть вимірювати температуру після прибуття до країни. Якщо під час відпочинку у туристів виникнуть симптоми хвороби, їх планують переміщати до карантинних закладів.

Також прем’єр-міністр Чорногорії Душко Маркович заявив, що його країна готується почати свій туристичний сезон вже в найближчі тижні. Насамперед країна розрахує на туристів із сусідніх Сербії та Боснії.

Станом на 17 год 11 травня у Греції зафіксовано 2 716 випадків інфікування: 1374 людини одужали, 151 — померла, хворіє ще 1191 людина. У Чорногорії було лише 324 інфікованих: 290 вже одужали, 9 — померли, ще лікуються 25 людей.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!