У Львові відбудуться громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду

2655 1
В понеділок, на 18:30 в сесійній залі ЛМР.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

В понеділок в Львівській міській раді проведуть громадські слухання щодо підвищення ціни на проїзд в львівських маршрутках. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.  

Сьогодні, 23 листопада, був проведений круглий стіл між львівськими приватними перевізниками та міською владою. Втім, суттєвих результатів круглий стіл не дав.

Читайте також: М – маршрутка, Р – рагуль. Абетка львівського транспорту

Основна умова міста – підвищення тарифу тільки в разі безкоштовного проїзду пенсіонерів. В міській раді також розуміють, що підвищувати ціну за проїзд потрібно. За словами Андрія Білого, ціни в 9 гривень не буде. Так само, малоймовірною є й ціна в 8 гривень.

«Ціни в 5 гривень до впровадження електронного квитка не може бути. Наша вимога – безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Тільки за таких умов можна переглядати вартість проїзду», - заявив Андрій Білий.

Читайте також: Куди скаржитись львів'янам на неякісний громадський транспорт?

Приватні перевізники готові возити пільгові категорії безкоштовно. Проте для цього їм потрібна субвенція у розмірі 200 млн гривень, з яких ЛМР цього року виділило лише 22 мільйони.

Читайте також: Передайте далі. Репортаж із львівської маршрутки

Тепер питання підвищення тарифів розглядатимуть на громадських слуханнях, в понеділок, 26 листопада, о 18:30 в сесійній залі ЛМР.

Андрій Костюк


Читайте також:
23 Листопада, 2018 18:20
Анатолій Дурні, читайте регуляторний закон України. Водію платити треба 15 тис за 8 годин. Контролера в салон. Громада вирішує яка буде ціна. А потім конкурс....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!