Гроші для учасників АТО. Як отримати

4530 0
В рамках затвердженої 31 липня 2014 року Львівською міською радою Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей – мешканців Львова (ухвала № 3700 від 31.07.14р.), до управління соціального захисту Львівської міської ради звернулось вже 1797 львівських сімей за отриманням соціальних гарантій від міста.

Про це повідомили в прес-службі мерії.

За наданою інформацією, 1715 (з них 221 у 2015 році) сімей звернулось за звільненням учасників АТО, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих під час участі в  АТО від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, незалежно від форми  власності житлового фонду (квартирної плати). 203 (з них 40 у 2015 році) заявники звернулись за одноразовою матеріальною допомогою постраждалим учасникам АТО.

Крім цього, відповідно до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги для мешканців м. Львова, затвердженого  рішенням від 30.03.2007 № 162:

- надано одноразову матеріальну допомогу 67 учасникам АТО на загальну суму 66,2 тис. грн.;

-  надано одноразову матеріальну допомогу 22 членам сімей учасників АТО на загальну суму  24 тис. грн.

Читайте також: Як у Львові учасникам АТО отримати матеріальну допомогу або звільнення від квартплати 

У 2015 році Львівська міська рада продовжує дію Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей. Ця програма забезпечує такі соціальні гарантії, як звільнення від оплати за утримання будинків та прибудинкових територій, а також матеріальна допомога постраждалим учасникам антитерористичної операції.

Як розповів Ігор Кобрин, виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту Львівської міської ради, у випадку відшкодування за утримання будинків і прибудинкових територій – це 100-відсоткове відшкодування, незалежно від суми квартплати. Щодо матеріальної допомоги, то діє комісія, куди входять представники декількох профільних управлінь, представники депутатських комісій. На комісіях враховуються чинники до суми матеріальної допомоги.

Корбин підкреслив, що за весь час не було матеріальної допомоги, нижчої 5 тисяч гривень. Суми залежать від стану поранення громадянина, від його матеріально-побутових умов проживання, від кількості дітей у сім’ї. Особлива увага приділяється родинам,  в яких є маленькі діти. Найбільша сума допомоги, яка надавалася, – 25 тис. грн.

Додатково кожна людина може звернутися за матеріальною допомогою як мешканець  Львова, поза рамками Комплексної програми підтримки учасників АТО. Учасники, які звертаються, не обов’язково є постраждалими, просто мають складні матеріальні умови проживання. На комісії такі питання також розглядаються.

За словами Ігоря Корбина, у бюджеті цього року закладено 2 млн 800 тис. грн. на відшкодування за квартирну плату і 2 млн грн на матеріальну допомогу постраждалим учасникам АТО. За минулий рік на звільнення від квартплати було відшкодовано більше 600 тис. грн, а матеріальна допомога постраждалим учасникам АТО, була приблизно 1 млн 200 тис. грн.

Для отримання детальної інформації слід звертатись до районних відділів управління соціального захисту Львівської міської ради. З контактами таких відділів можна ознайомитися тут.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!